Česká pivní válka: Komediální dokument o zlatém moku

Česká pivní válka: Komediální dokument o zlatém moku | Fandíme filmu
Souboj europiv s milovníky piva a malými pivovary se dostal až na stříbrné plátno. Nicméně, kde jinde, než v Česku by se to mělo stát.

Národ náš pivařský se nezapře a panovi Janovi Látalovi to musí být jasné. Je to mladý režisér dokumentárních filmů, který si konkrétně v tomto případě posvítil právě na pivo. A rozebírá ho od našeho vztahu k němu, až po samotné pivovarnictví. Ať už jako koníček na jedné straně, nebo předmět zisku na druhé. 

Trailer však dává znát, že dokument Česká pivní válka působí spíš jak projekt osobního zájmu tvůrců, než vyloženě ambiciozní filmové dílo. O to víc může překvapit uvedení v některých kinech (již od 30.10.2014) a nezbývá než doufat, že obsah zvítězí nad formou a konzumenty a fanoušky piva zaujme. Námět je zajímavý a v dnešní době velkých pivovarských gigantů hodně aktuální.

V dokumentu se objevují a své názory prezentují sládci Josef Krýsl a Václav Berka. Účinkuje i pan Martin Jarošek, který osobně se štábem vycestoval do Jihoafrické republiky, kde sídlí jedna z poboček společnosti SABMiller, která vlastní i náš Pilsner Urquell a která je známá svou, pivaři zatracovanou, masovou výrobou piva. Další bojovníci pivní války jsou farmář Ladislav Bureš, který si pro změnu svůj půllitr sám doma uvaří i natočí, a v neposlední řadě odborník na domácí vaření piva, Petr Měrka.

Česká pivní válka: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest