Století Miroslava Zikmunda: Portrét známého cestovatele

Století Miroslava Zikmunda: Portrét známého cestovatele | Fandíme filmu
Zikmund a Hanzelka, kdo by alespoň jeden jejich cestopis neměl doma v knihovničce. Seznamte se se Zikmundovým životopisem, koukněte na trailer.

Příběhy a historky starších lidí dokážou být často velice zajímavé. Někdy je sice problém rozeznat přesné vzpomínky od těch lehce pomotaných, ale to k tomu asi patří. Všechno to tak nějak dodává nadrozměrnou, fantastickou velikost i těm průměrně intenzivním zážitkům. Co když je však vypravěčem historek Miroslav Zikmund, jehož některé dobrodružství jsou, dá se říct, veřejným majetkem a národním dědictvím?

V takovém případě dostaneme dokumentární snímek Století Miroslava Zikmunda, kterému z režisérské židle velel Petr Horký. Ten má dokumenty - obzvlášť cestopisné - v oblibě a tento projekt mu musel připadat jak zlatý důl materiálu. Zikmund, který táhl světem křížem krážem se svým parťákem Jiřím Hanzelkou (rovněž účastník natáčení), se s diváky podělí o vzpomínky jak ze zákulisí, tak i ze samotných výprav. A nebude to jen každému známá Zikmundova motorizovaná turistika, která dostane v dokumentu místo. Životopisný snímek určitě odhalí mnohem více z často složitého životního příběhu pana Zikmunda. Dokument se podívá do kin 4. září, zatím pro vás máme trailer.

Století Miroslava Zikmunda

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest