Billy Elliot Muzikál přichází na DVD

Billy Elliot Muzikál přichází na DVD | Fandíme filmu
Úspěšný film se dočkal muzikálového zpracování s hudbou Eltona Johna. Teď se k nám záznam dostává na DVD a Blu-ray.

Billy Elliot míří po letech znovu na DVD. Avšak v novém, nablýskaném podání z prken, které znamenají svět. Disk bude obsahovat téměř 200 minut dlouhý záznam muzikálového ztvárnění úspěšného dramatu z roku 2000. Stejně jako film, tak i divadelní představení režíroval tentýž muž a to Stephen Daldry (Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko). Myšlenku živé muzikálové verze však k životu přivedl Elton John, angažující se po hudební stránce.

Na tomto představení je ale speciální jeho masivní úspěch a velice náročný casting na roli hlavní postavy. Kdo zná původní film, ten ví, že Billymu je 11 let, když mu učaruje balet. Muzikál však kromě pohybové a herecké zdatnosti vyžaduje i pěvecké vlohy. Z výběru z tisícek adeptů vzešlo trio kluků a zde se dostáváme k mnoha oceněním, které Billy Elliot získal na prestižních divadelních Tony Awards 2009. Vyhrál hned v deseti kategoriích včetně Nejlepšího muzikálu a vůbec prvně cenu za hlavní roli získali všichni její představitelé.

Muzikál měl premiéru již v roce 2005 v Anglii, ve zkratce jde o příběh kluka, který si zamiluje balet a objeví svůj veliký talent. Jeho rodina je však proti a tak musí Billy o své sny zabojovat. Milovníci divadla si můžou záznam představení pořídit od 26.11..

Billy Elliot Muzikál - trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest