Get On Up - Příběh Jamese Browna

Get On Up - Příběh Jamese Browna | Fandíme filmu
Do našich kin vstoupil životopisný příběh hudební legendy, kterou výtečně ztvárnil čerstvě odhalený představitel Black Panthera.

Biografie jsou v kurzu. A to nejen proto, že jde o ideální šanci, jak si říci o Oscara, ale především proto, že je to způsob, jak předat dědictví významných osobností minulosti budoucím generacím a zajistit, že jejich odkaz nebude zapomenut. Další hudební legendou, které se dostane pocty nesmrtelnosti prostřednictvím filmového pásu, je James Brown. Pro ikonu soulu a funku byla hudba vášní, které se neúnavně věnovala po celý svůj život. Díky svému jedinečnému hlasu a politické angažovanosti se Brown stal jednou z výrazných společenských figur amerických dějin druhé poloviny 20. století.

Zpočátku ovšem byla cesta legendárního „kmotra soulu“ na jeviště plná kotrmelců a pádů. V období dospívání během Velké deprese byla hudba jeho jedinou útěchou a možností, jak popustit uzdu vlastní kreativitě. Rebel se sklonem k sebedestruktivnímu chování procházel životem vždycky po svém. Ať už se jednalo o čas strávený v polepšovně nebo ve vězení, kde potkal přítele, který mu otevřel dveře do světa showbyznysu. Get On Up - Příběh Jamese Browna se soustředí na živelnou osobnost Jamese Browna prostřednictvím řady retrospektivních ohlednutí do jeho turbulentní minulosti a ukazuje nám příběh muže, který potřeboval spadnout až na úplné dno, aby se z něj stala ikona afroamerické komunity v těžkém boji za vlastní práva v klíčových 60. a 70. letech minulého století.

Náročné role se zhostil Chadwick Boseman, který posílí tým Marvelu jako Black Panther. Dvaatřicetiletý Američan rozhodně není ve filmovém businessu žádným nováčkem. Do povědomí publika se dostal díky sportovnímu dramatu z prostředí baseballu 42. Po jeho boku se objevují Viola Davis (Černobílý svět, Enderova Hra) a Octavia Spencer (Černobílý svět, Snowpiercer). Režíroval zkušený Tate Taylor, jehož otisk nese již zmiňované vynikající drama Černobílý svět. Do českých a slovenských kin snímek vstoupil včera a jestli ještě nevíte, zda na něj vyrazit, můžete se podívat na trailer. Uvidíme, zda se Taylorovi podaří navázat na oscarový úspěch jeho předchozího díla (Černobílý svět byl nominován na celkem čtyři sošky, jednu si nakonec odnesla Octavia Spencer). Člen rokenrolové síně slávy by si podobnou poctu, odpovídající jeho velikosti, rozhodně zasloužil.

Get On Up - Příběh Jamese Browna: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest