Doctor Strange: Režisér odhaluje, jak film pojme

Doctor Strange: Režisér odhaluje, jak film pojme | Fandíme filmu
Doctor Strange se má objevít bez klasického příběhu o hrdinově zrodu. Jak to nakonec bude?

U Doctora Strange se vedou debaty především o tom, kdo jej vlastně bude hrát (podle posledních informací by to snad už definitivně mohl být Benedict Cumberbatch), ale o čem vlastně film bude pojednávat? Z komiksů je pevně dané, že doktor je bývalý arogantní chirurg, který po autonehodě opustí svou profesi, vypraví se do Himalájí hledat sebe sama a najde tam mistra, který jej zasvětí do tajů magie. Jedná se o nejdůležitější postavu mystické části Marvel Universe a to se nezmění ani ve filmech. O vlastním ději jsme ale zatím věděli jenom to, že studio chce vynechat příběh hrdinova zrodu, kterými už jsou diváci komiksových filmů jistě přesycení. Něco málo o Strangeových začátcích se nakonec ale možná přeci jen dozvíme.

Režisér filmu Scott Derrickson na svém twitteru bez jediného komentáře zveřejnil obrázek, který pochází v příběhu Doctor Strange: Into Shamballa. (Napsal jej J.M. DeMatteis, od kterého možná budete znát zásadní Spider-Manův příběh Kravenův poslední lov). V něm se Strange po letech vrací do himalájského příbytku svého zesnulého mistra, aby mu vzdal hold. A podobný motiv by byl jistě vhodnou příležitostí k několika flashbackům, které by doktorovy začátky rychle shrnuly, aniž by se jimi musel zabývat celý film. Co se dalšího příběhu komiksu Into Shamballa týče, zní možná až příliš temně a filosoficky, než aby pasoval do poměrně odlehčeného filmového světa Marvelu. Strange v Shamballe naváže komunikaci s vyššími bytostmi a je postaven před drastickou volbu: Mohl by lidstvo posunout na další úroveň bytí, ale zaplatil by za to strašlivou cenu. Musel by většinu pozemšťanů pomoci vyhladit.

Watchmenovské téma nezní vůbec špatně, ale jestli Derrickson obrázkem něco vůbec naznačoval, nejspíš si z komiksu vezme vážně jenom motiv rozjímání nad dávnými časy. Ostatně, před časem se objevila možnost, že by se Strangeovi postavil záporák Mandarin, který má pevně dané vazby na již známé marvelovské filmy, a pokud se ve filmu skutečně objeví, bude mít náš hrdina dost starostí, než aby řešil nějaké všemocné bytosti z kosmu.

Zdroje: Scott Derrickson, Good Reads, Cinemablend

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest