Doctor Strange: Jak vysvětlí film magii

Doctor Strange: Jak vysvětlí film magii | Fandíme filmu
V Marvel Universe jsme viděli nejrůznější věci, ale jak se diváci popasují s filmem plným magie? A je tu další kandidát na hlavní roli.

Ve filmovém světě Marvelu se míchají superséra, staví se létající obleky a bojuje se s mimozemšťany. To všechno zatím diváci snesli. Jak se ale vypořádají s Doctorem Strangem, ve své podstatě kouzelníkem? Kevin Feige, ředitel Marvel Studios, má jednoduché vysvětlení. To, že nějakým jevům nerozumíme, ještě neznamená, že jim hned musíme říkat „magie“. Kdyby vědci zkoumali, co se děje v Bradavicích, určitě by to dříve či později dokázali popsat zdejší dění z fyzikálního hlediska, myslí si Feige. Dr. Strange se vysvětlováním nebude zabývat příliš do hloubky, ale úplně bez odpovědí také nezůstaneme. A stejně na tom bude hlavní hrdina, který sám bude chtít vědět, co se to vlastně děje. Někdy odpověď nalezne, jindy ne.

Něco podobného jsme ostatně viděli už v Thorovi, který přináší mnoho „magických“ prvků, avšak vždycky se kolem něj motali doktor Selvig nebo Jane Foster, kteří měli pro nadpřirozené jevy nějaké vědecké vysvětlení, nebo alespoň hypotézu. V minulosti také zaznělo, že „magie“ musí mít ve filmu především jasně daná pravidla, která nepůjde porušit, aby diváci neměli pocit, že jsou postavy všemocné a celý film by tím pádem ztratil jakékoliv překážky, nebezpečí a z nich plynoucí drama. Co se audiovizuálního podání kouzelnického příběhu týče, máme prý čekat mix Ditka (spoluautor Dr. Strange), Kubricka, Miyazakiho a Matrixu na tripu, což zní jako skutečně odvážná kombinace.

Feige se vyjádřil také k nedávno zveřejněným kandidátům na režii filmu. Marvel se s nimi skutečně sešel, ale sešel se také s ohromnou spoustou dalších lidí a jednání stále probíhají. Někdo z trojice už je dávno ze hry, někdo má stále šanci, rozhodnutí stále není definitivní. A pozor, když už jsme u kandidátů, server Comic Book Movie tvrdí, že aktuálním žhavým kandidátem na samotnou roli Doktora Strange je Adrien Brody! Po záplavě nejrůznějších jmen asi prozatím nemá smysl přikládat Brodymu velkou váhu, na druhou stranu je pravda, že jeho jméno bylo v minulosti spojováno už s Ant-Manem, takže je klidně možné, že je s ním Marvel stále v kontaktu.

Zdroje: Slashfilm, Badass Digest, CBM

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest