Box Office: Affleckovi si podali rodinů Downeyů

Box Office: Affleckovi si podali rodinů Downeyů | Fandíme filmu
David Fincher je v nejlepší formě, Robert Downey Jr. se ale bez kovového obleku už asi nikdy neobejde. A Strážci galaxie stoupají dál ke hvězdám.

Zmizelá se v druhém týdnu stále drží na první příčce kasovního žebříčku Spojených států. Úžasné třicetiprocentní propady dávají filmu 27 milionů dolarů, což je na mládeži nepřístupný film docela neobvyklá síla, která tu naposledy byla u Prokletého ostrova. Ten také během deseti dnů stihl nasbírat 75 mega. Překonání Fincherova nejúspěšnějšího amerického filmu, kterým je Benjamin Button, je nevyhnutelné, protože Zmizelá překročí stovku během příštího týdne a do konce měsíce Buttonových 127 mega určitě stihne. Celosvětově už film utržil 140 milionů.

Překvapením je Drákula: Neznámá legenda, který vypadal na papíře jako solidní průšvih, lacině kopírující epiku Pána prstenů, s neotestovanou tváří Lukea Evanse a okoukanou origin story z bitevního pole. Kupodivu ale naspeedovaná verze klasického monster movie vynesla studiu Universal 23,5 milionů a ze zahraničí dalších 60 mega. Série je tedy rozjetá a s ohledem na letošní Herkuly nebo Já, Frankensteina jde mezi novými variacemi na klasické hrdiny o hodně dobrý výsledek.

Třetího místa se dočkala adaptace oblíbené knihy Alexander and the Horrible, Terrible, No-Good, Very Bad Day, do které Disney obsadil Steva Carella nebo Jennifer Garner, manželku Bena Afflecka. Klasická rodinná pohodovka se trefila do vkusu a končí první víkend s 19 miliony dolarů. Hrané filmy pro mladší cílovku zažívají posledních pár měsíců celkem obrození, protože i Dolphin Tale 2 nebo Earth to Echo dokázaly slušně konkurovat klasickým počítačovým animákům.

Na čtyřce končí Annabelle, která ačkoli nekopíruje kvalitu svého předchůdce V zajetí démonů, kopíruje celkový business model, který počítá s mikrorozpočtem a jakýmikoliv, alespoň trochu slušnými tržbami. Vklad 6,5 milionů je tedy vůči aktuálním 62 mega z Ameriky (a 122 mega celosvětově) naprostá výhra.

Až na pětce končí Soudce, který je rodinným podnikem Roberta Downeyho Jr. a jeho ženy, kteří padesátimilionové drama zafinancovali. Nedopadlo to ale nijak valně, protože kritici filmu nandali průměrné známky a Downey Jr. propagoval tento týden spíše pokračování Iron Mana než jeho soudní boj s Robertem Duvallem. Jenom 13 milionů dolarů v podstatě nedává naděje nějakým oscarovým nominacím. Na druhou stranu, Hollywood momentálně leží Downeymu u nohou a pokud si chtěl natočit neoriginální hořkosladké drama, tak si jej prostě natočil.

Kolega Hawkeye (Jeremy Renner) je na tom u kritiků podstatně lépe, ale v kinech to také nevypadá na žádnou slávu. Novinářské drama Kill the Messenger ve 374 sálech nenahrabalo ani milion (939 tisíc). Podstatně hezčí čísla udělal festivalový miláček Whiplash, který v šesti kinech utržil 144 tisíc a novinka s Billem Murraym, St. Vincent, která se teprve chystá do širšího nasazení. Zatím utržila ve čtyřech kinech slušných 121 tisíc.

Poslední zpráva je z mezinárodních trhů nebo lépe řečeno z Číny. Tam si odbyli premiéru Strážci Galaxie a miliony zase lítaly. Strážci utržily 26 milionů, což je oproti řadě letošních hollywoodských kolegů docela málo a v nejbližších týdnech Čína očekává přímo lavinu amerických spektáklů, přesto by se ale Guardians mohli v Říši středu vyšplhat alespoň k padesáti a je tak vysoce pravděpodobné, že Guardians nepokoří jenom sedmisetmilionovou hranici, ale i Captaina Ameriku 2, který se nakonec zastavil celosvětově na 714 milionech. Strážci zatím mají momentálně 687 milionů a stále ještě neotevřeli v Itálii. Až Kapitána definitivně vystřídají na třetím místě žebříčku nejúspěšnějších filmů od Marvelu, bude to pro studio jasným signálem, že diváky dokáže přitáhnout už jen silou své značky, a že je možné publiku představit i naprosto neznámé hrdiny. Vpád řady neokoukaných komiksů je tak nezastavitelný.

Příští týden nás čeká právě Brad Pitt a jeho jízda ve Fury, dorazí i "mexický" animák Kniha života, limitovaně pak Birdman, Camp X-Ray nebo japonská The Tale of Princess Kaguya.

Zdroje: BOM, Deadline, Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest