Box Office: Zmizelá a Annabelle zaujaly stejně

Box Office: Zmizelá a Annabelle zaujaly stejně | Fandíme filmu
Zato Nicolas Cage už téměř nepatří do kin.

Musíme být jednoduše rádi. David Fincher je považován za jednoho z nejlepších současných režisérů, takže je pozitivní, že je jeho nejnovější počin, Zmizelá s Benem Affleckem a Rosamund Pike, konečně zaslouženě ohodnocen. Muži, kteří nenávidí ženy řešili v kinech kriminální případ s celkem podprůměrným kasovním výsledkem. Zmizelá je se svými 38 miliony naprostým opakem. Nejenom, že je film čistým hitem, ale také otvírá dveře k nějaké té oscarové nominaci, protože akademici prostě mají populární hity rádi. Recenzenti také chválí a aktuálně to vypadá, že kina navštívili jak filmoví fajnšmekři, tak fanoušci knižní předlohy nebo fanoušci jednotlivých hvězd, které se o propagaci zasloužily slušnou měrou.

Pro Finchera je to bez diskuzí nejlepší otvírák překonávající třicetimilionovou premiéru Úkrytu z roku 2002. Pro Afflecka třetí nejlepší otvírák po Pearl Harboru (59 mega) a Daredevilovi (41 milionů). A pro Rosamund Pike druhý nejlepší premiérový víkend po její roli v bondovce Dnes neumírej (47 milionů). Nejpozitivnější předpoklady hovoří dokonce o konečné bilanci ve výši 150 milionů, a to pouze z Ameriky. Fincher dostal minule výprask za přestřelenou propagaci Mužů, kteří nenávidí ženy, tentokrát bude marketingové oddělení asi přehodnocovat postoje. Celosvětově má zatím zmizelá 62 mega, tedy o milion víc, než činil rozpočet.

Na dvojce je Annabelle, se kterou už je to o krapet horší, alespoň co se týče recenzí, protože neobstála jako tuctový horor a už vůbec ne jako pořádné pokračování V zajetí démonů. Parádních 37 milionů ale dávají vědět, že spojení s kvalitním počinem Jamese Wana zafungovalo a netrumflo ho jenom o čtyři miliony. Novináři navíc tvrdí, že Warneři nakousli v propagaci trochu náboženské tématiky, která by mohla přilákat širší publikum než jen hororové fandy a pomoci filmu v běhu na delší trať. Ta by mohla končit někde u 110 milionů dolarů. I celosvětově Annabelle za Zmizelou zaostává jen o chloupek, zatím utržila 61 milionů.

V první trojce se pak udržel navzdory mládeži nepřístupnému ratingu Equalizer s 19 miliony dolarů a 64 mega v banku (104 celosvětově) a hned za ním Škatuláci, kteří ztratili jen 30 procent diváků a v druhém týdnu si jdou pro 12,4 milionů. Pěkných 32,5 milionů celkově (a 58 milionů celosvětově) navíc přesvědčilo studio Focus Features, aby s animátory z Laiky uzavřelo kontrakt na tři další filmy.

Se zlou se potázal Nicolas Cage v Left Behind, kde se po vzoru Bible vylidní částečně planeta a na zbytek obyvatelstva se snese apokalypsa, v jejímž středu samozřejmě Nic nechybí. Pouhých 7 milionů se řadí k jedněm z nejslabších otvíráků Cageovy kariéry a podle kritiků prý právem, protože se filmu valná většina hlasitě vysmála.

Do pár kin se ještě podívalo drama The Good Lie, které je naopak jedním z recenzentských doporučení tohoto víkendu. V 461 kinech skončil film jen s 935 000 dolary, což může být pro Reese Witherspoon docela chudoba, málokdo jste si ale zřejmě všiml, že Reese je jednou z producentek Zmizelé, takže tak zlý víkend to pro ni zase nebyl. Horší časy se možná blýskají Jasonovi Reitmanovi a jeho Men, Women & Children, které vypráví o životě v internetovém věku. Kritici mlaskají blahem, ale diváci se v kinech vůbec neukazují, protože 40 000 dolarů ze 17 kin je opravdu bída i na poměry zapadlých nezávisláren. Film má širokou premiéru za 14 dní, takže by marketingové oddělení mělo začít něco dělat.

Příští týden Robert Downey Jr. a jeho Soudce, Drákula: Neznámá legenda nebo Alexander and the Terrible, Horrible, No-Good, Very Bad Day.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest