Iron Man 4 jedině v režii Mela Gibsona

Iron Man 4 jedině v režii Mela Gibsona | Fandíme filmu
Aneb Robert Downey Jr. ještě jednou a ještě podrobněji o šancích čtvrtého Iron Mana. AKTUALIZOVÁNO 2x: Iron Man 4 v plánu není, ale Downey bude pokračovat.

AKTUALIZACE 2: Downey je čím dál sdílnější a sdílnější. V show Davida Lettermana zopakoval, že oficiální oznámení Marvelu se blíží. Z jeho dalších náznaků se zdá být čím dál pravděpodobnější, že Iron Mana bude hrát dál, ale už pouze v týmovkách. Doslova řekl, že Iron Man 4 se momentálně nechystá, žádný scénář filmu připravený není. Downey však s Marvelem plánuje „jiné věci“, nadále s ním bude spolupracovat a můžeme očekávat „spoustu zábavy“.  

AKTUALIZACE: Robert o Iron Manovi mluví dál a dál. Nejprve na svém Twitteru a v show Howarda Sterna zavtipkoval, že Mel Gibson Iron Mana 4 odmítl, takže v něm bude hrát jedině tehdy, pokud film zrežíruje Howard Stern. V talk show Ellen Degeneres znovu zopakoval, že probíhají jednání a na Ellenino naléhání nakonec řekl, že další Iron Man bude, ale z jeho odpovědi je patrné, že ji záměrně řekl takovým tónem, aby šla interpretovat jako potvrzení Iron Mana 4 i jako vtip. U Ellen ale také uvedl, že Marvel má spoustu velkých plánů a během Q&A s fanoušky na Redditu odhalil, že "Marvel brzy zveřejní seznam chystaných filmů a všechny otázky budou zodpovězeny".

Původní článek: O Iron Manovi 4 se v poslední době mluví hodně, protože Robert Downey Jr. propaguje Soudce a na svoji nejpopulárnější roli je při té příležitosti přirozeně tázán. V zásadě víme, že jednání se vedou a vše bude záležet čistě na tom, jak dobré podmínky bude Marvel schopný Downeymu nabídnout. Půjde především o peníze a co nejvolnější časový harmonogram.

Obecně měl Downey v poslední době pocit, že už na představitele hlavních rolí začíná být malinko starý. Nerad by skončil jako slizký staříček, který diváky znechucuje tím, že ve filmech randí s o polovinu mladšími herečkami, kterým by mohl hrát otce. Své stáří začal Robert pociťovat při natáčení Iron Mana 3, když přeskakoval na drátech z místa na místo, nedával si pozor a podvrtnul si kotník. Tehdy měl pocit, že už je na podobné kousky zkrátka starý, zpětně to vnímá spíš tak, že se jenom nepřizpůsobil adekvátně svému věku. Měl pocit, že podobný výkon musí hravě zvládnout, když ho zvládá Sherlock Holmes (další Downeyho filmové alter ego), a pýcha jednoduše předcházela pádu. Do budoucna Robert natáčení fyzicky náročných sekvencí nevylučuje, ale už ví, že při nich musí být podstatně opatrnější a soustředěnější. Popřípadě si musí umět přiznat, že na scénu nemá a nechat se nahradit kaskadérem.

Teď už svoji kariéru v hollywoodských velkofilmech vnímá tak, že se topil (prožíval dlouholetou osobní i pracovní krizi), našel záchranu na Ostrově snů (obsadili ho jako Iron Mana) a z Ostrova snů se přece neutíká. O Downeyho setrvání u Marvelu se momentálně jedná. Pro herce je důležité, aby byl stále pro studio přínosem, a aby měl čas i na jiné věci. Natočení a propagace jedné marvelovky spolkne pomalu dva roky života. Mladší herci mezi jednotlivá pokračování dovedou nacpat další projekty, jenže Robert je starší než většina z nich, má rodinu, jeho žena čeká další dítě a společně mají spoustu práce s vlastní produkční společností Team Downey (Soudce je jejich prvním projektem).

Zdá se tedy, že když Marvel nechá svoji největší hvězdu hrát Tonyho Starka pouze jednou za čas (ideálně asi v Avengers, aby bylo práce pokud možno co nejméně) a nabídne dostatečný honorář, Iron Man hned tak ze scény nezmizí. A za jakých podmínek můžeme doufat v Iron Mana 4? Downey společně s reportérem žertovali, že když Marvel svěří režii Melu Gibsonovi (Robertův dobrý přítel, který by také potřeboval kariérní druhou šanci), je natáčení hotová věc.

Zdroje: Late Show with David Letterman, The Ellen Show, Howard Stern, Twitter, Reddit, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest