American Sniper: První trailer právě dorazil

American Sniper: První trailer právě dorazil | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Bradley Cooper se představuje v roli legendárního amerického snipera. Vše pod bedlivým dohledem Clinta Eastwooda.

Warneři konečně uvolnili nějaké materiály k válečnému životopisnému dramatu American Sniper, v němž Bradley Cooper ztvární postavu věhlasného amerického odstřelovače Chrise Kylea. Dnes již zesnulý texaský rodák řádil s puškou v ruce v letech 1999 - 2009 v širším blízkovýchodním regionu. Přirozeně byl nedílnou součástí války proti terorismu a svou pověst si vybudoval především při kampani Irácká svoboda. Iráčtí povstalci jej později začali označovat jako "al-Shaitan" neboli "the devil" (česky "ďábel"). Na jeho hlavu vypsali dokonce odměnu ve výši $20000. Vypadá to, že Kyle zabil více lidí než španělská chřipka a byl na svoji úlohu v americké armádě docela pyšný. Vlastní vzpomínky a pocity shrnul v roce 2012 v autobiografii American Sniper, kde popisuje nejen zkušenosti z okupační vřavy, ale současně i problémy v osobním životě. Hodně silné jsou pasáže, kdy Chrisova žena (ve filmu Sienna Miller) popisuje, jak její manžel postupně začal více milovat bojové nasazení a válku než jí samotnou. Cooper byl údajně do projektu neuvěřitelně zapálený a figuruje taktéž jako jeden z producentů snímku.

Atmosféra v traileru by se dala krájet a na první pohled je jasné, že Clint Eastwood má všechno pod kontrolou. V upoutávce zručně mixuje fragmenty z Chrisova osobního a profesního života, což dodává materiálu nejen potřebnou hloubku, ale rovněž i náboj. Jasně, pořád to může být povrchní oslava amerického militarismu, jejímž cílem je v prvé řadě ukázat amerického vojáka jako člověka, nicméně to se mi k Eastwoodovi moc nehodí. Z hlediska obsahu by mělo jít zřejmě o Chrisův první odstřel, soudím tak dle výše zmíněné autobiografie. Pravděpodobně to bude hodně hutná a syrová podívaná.

American Sniper - Teaser Trailer #1

Galerie: 3

American Sniper: První trailer právě dorazil | Fandíme filmu American Sniper: První trailer právě dorazil | Fandíme filmu American Sniper: První trailer právě dorazil | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest