Imitation Game: Benedict Cumberbatch louská šifry

Imitation Game: Benedict Cumberbatch louská šifry | Fandíme filmu
Cumberbatch se vyřádí v roli arogantního génia Alana Turinga a překazí nacistům jejich plány. Podívejte se na trailer.

Závod s časem. Cíl? Rozluštit nerozluštitelné. To jsou výzvy, kterým bude muset čelit britský matematik Alan Turing v biografickém dramatu The Imitation Game. Do hlavní role zakladatele moderní počítačové vědy a člověka, jemuž jsou připisovány zásluhy za rozluštění kódu Enigma, používaného nacisty během druhé světové války, byl obsazen Benedict Cumberbatch (Star Trek, seriálový Sherlock).

Příběh by ho měl zastihnout na přelomu 30. a 40. let minulého století, kdy je přizván britskou vládou, aby propůjčil své znalosti kryptoanalytickému oddělení (kryptoanalýza - věda zabývající se metodami získávání obsahu šifrovaných informací). Během druhé světové války musí Turing a jeho oddělení čelit vzrůstajícímu tlaku ze strany britské vlády, jelikož nacistické jednotky hrozí útokem na Británii. Spásou může být stroj schopný okamžitě rozluštit jakoukoliv zprávu, kód nebo šifru. Talentovaný matematik se také musí vypořádat s osobním tajemstvím, které, pokud vypluje na povrch, může ohrozit jeho život.

Trailery nabízí pohled na velmi osobní příběh génia, který se musel během svého života vypořádat nejen se silným profesním, ale i společenským tlakem na svou osobu. Cumberbatch už v minulosti několikrát prokázal, že role složitých a komplexních osobností mu rozhodně nejsou cizí. Navíc se bude moci spolehnout na podporu britské herecké elity. Do hlavní ženské role byla obsazena Keira Knightley. Ve vedlejších rolích se objeví Mark Strong (Sherlock Holmes), Rory Kinnear (Skyfall) nebo Charles Dance (Game of Thrones). Světová premiéra je naplánována na 8.října na Londýnském filmovém festivalu. V Česku a na Slovensku bude film uveden 4.12..

The Imitation Game: Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest