Box Office: Sin City 2 zakončuje léto jako propadák

Box Office: Sin City 2 zakončuje léto jako propadák | Fandíme filmu
Strážci galaxie znovu na vrcholu coby nejvýdělečnější film léta.

Marvel se na chvilku stáhl z vedení, ale nakonec zakončuje léto velkolepě, když jeho Strážci galaxie znovu dobyli první příčku kasovního žebříčku s 18 miliony dolarů. Film je v Americe na 252 mega, čímž si definitivně podává dosluhující Transformery 4. I Kapitán Amerika 2 s 257 miliony nevyhnutelně svému bratříčkovi v příštím týdnu podlehne. Většina tipovala Jak vycvičit draka 2 jako jasného favorita roku 2014, s celosvětovými 490 miliony je to ale Marvel, který ovládl a příští rok ovládne ještě masivněji kina po celém nám známém vesmíru.

Stejně dobře se samozřejmě drží i Želvy ninja. Ty se podělily se Strážci o poslední vstupenky léta a těsně za nimi zaostaly se 17 miliony dolarů. Film samozřejmě překonal všechny své předchůdce a aktuálně je celosvětově na 239 milionech, z toho celých 146 mega má z Ameriky.

Teprve na trojce je první novinka tohoto týdne melodrama Zůstaň se mnou. "Se mnou" se míní s Chloë Grace Moretz, která si podle kritiků potvrzuje svoje herecké nadání, jinak ale prý nemá tahle adaptace knihy, ve které se doslova rozhoduje otázka života a smrti, moc co nabídnout. Warneři prý ale čekali více než 16 milionů z prvního víkendu. Možná tu trochu oblboval 48 milionový otvírák filmu Hvězdy nám nepřály, protože Chloë sama o sobě víc než 16 mega nezvládne vytáhnout. Stejně dopadla její Carrie, stejně i Zůstaň se mnou. Jedenáctimilionový rozpočet je ale už zaplacený, takže jako další tahák pro holky pod 25 film rozhodně uspěl.

Čtvrté místo mají mládeži nepřístupní Falešní poldové s 11 miliony dolarů a 45 miliony celkově. Z opačného filmového spektra pak přichází sportovní drama When the Game Stands Tall, které je především dalším nábožensky laděným filmem tohoto roku. Narozdíl od předešlých mesiášů, dětí v nebi nebo studentů potvrzujících existenci Boha, tahle moralistická příručka pro americké fotbalisty relativně zklamala. Pouhých 9 milionů může spasit pouze výdrž sportovců a náboženských filmů obecně, protože kritici téměř jednohlasně posílají film k čertu a návštěvu nedoporučují. Možná to chce nějaké projekce pro školy a jedenáctimilionový rozpočet bude zpátky.

Na šestce Dárce a jeho 7 milionů dolarů. Dosavadních 24 mega z Ameriky dělá jménům jako Meryl Streep nebo Jeff Bridges ostudu. Nepodařilo se přitáhnout ani fanoušky předlohy (adaptace prý není vůbec věrná), ani příznivce nejrůznějších Divergencí či Hunger Games. Expendables 3 jsou na tom ještě hůř a ztráta nadpoloviny diváků nechává filmu v druhém týdnu jenom 6,6 milionů dolarů. Dosavadních 28 milionů je zhruba suma, se kterou dvojka startovala v roce 2012. Akční pardálové by měli začít balit krám a vrátit se k tvorbě DVD braků. Bylo to fajn, kluci, díky za nostalgii.

A úplně dole na osmičce je Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Hollywood se držel statečně, ale nebylo by to léto bez nějakého propadáku. Tady je. Fandové se konečně dočkali pokračování atraktivního komiksového experimentu a šli na něj úplně sami, protože 6,5 milionů je pro nové i staré hvězdné tváře absolutní katastrofa. Podle zahraničních recenzí prý filmu chybí vizuální neokoukanost jedničky a ostřejší příběhy. Eva Green navíc byla už letos nahá v druhé 300. Tehdy v roce 2005 otvíral původní film s necelými 30 miliony a USA i svět mu ve výsledku nadělily každý po nějakých 80 milionech. Kdo si myslel, že to bude po deseti letech ještě lepší a téměř zdvojnásobil rozpočet ze 40 na 70 milionů, už asi dostal padáka. Film můžou zachránit velké předprodeje do zahraničí, tak uvidíme, jak budou celosvětoví kinaři v následujících týdnech spokojení.

Z menších filmů ještě zmíním drama Ta zvláštní láska, ve kterém John Lithgow a Alfred Molina ztvárňují postarší gaye a jejich strastiplný život. Film vyfasoval mládeži nepřístupný rating údajně pouze kvůli homosexuální tématice, ale kritici ho podrželi nadprůměrnými recenzemi a diváci nechali v pěti kinech 127 000 dolarů. Sony určitě rozšíří nasazení, protože šuškanda je výtečná a mohly by z toho ještě být slušné výdělky.

Tímto nám velkolepé léto končí, protože příští týden dorazí už jen Pierce Brosnan ve špionážím The November Manovi a podle recenzí doráží asi se třicetiletým zpožděním.

Zdroj: Forbes

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest