Box Office: Expendables vyměkli a byli potrestáni

Box Office: Expendables vyměkli a byli potrestáni | Fandíme filmu
Z bitvy osmdesátkových reinkarnací vychází jako vítězové Želvy Ninja.

Polovině srpna kralují Želvy Ninja s 28 miliony dolarů a značí, že se značka dokáže velice slušně bránit silné konkurenci i přes velkou nevoli kritiků. Během příštího týdne TMNT ve Státech překročí svůj 135milionový rozpočet, celosvětově se tak už stalo a film je aktuálně na 185 milionech. Studio už má datum pro dvojku a fandové mezitím přichází s nápady, jak ji vylepšit. Bylo okolo toho spoustu povyku, ale nakonec želví čtyřka dokázala srdce publika obměkčit.

Sešup z minulého týdne si kompenzují Strážci galaxie a jejich 25 milionů dolarů. S celkovými 222 mega už dokonce překročili konečné tržby Thora 2 (206 milionů). Spadeno mají na X-Meny: Budoucí minulost (232 milionů) a samozřejmě i na Transformers 4, jejichž aktuálních 243 milionů už moc výš nepůjde. Celosvětově je vesmírná odysea po Marvelovsku na 419 milionech dolarů.

Z jednoduché premisy těžila první novinka tohoto víkendu Falešní poldové. Už podle názvu je vám jasné, proč se na tuhle komedii přišlo podívat třetí největší množství diváků. Jednoduchý koncept s profláklým jménem Wayans trailery neměly možnost neprodat. Kritici se sice chystali snímek potrestat za buranské pojetí, ale údajně se v něm nakonec vlastně vtipy vůbec nevyskytují, takže k recenzím hodnotitelé přilepili "nedoporučuje se" a nechali diváky jejich osudu. Ti v kinech nechali 17 milionů a jelikož na obzoru není žádná komediální konkurence s mládeži nepřístupným ratingem, producenti si můžou mnout ruce.

Až na čtyřce máme Expendables 3 s nuznými 16 miliony dolarů. Zájem o staré pardály se snižuje od jedničky (tehdy byl otvírák dvojnásobný s konečnými 274 miliony celosvětově) téměř geometrickou řadou. Sólovky Slye, Arnieho ani Stathama netáhly, film unikl na internet, kritici už se nostalgií napotřetí zmást nenechali a film odepsali (Ani u nás jsme nerozdávali zrovna vysoké známky). Především ale filmu uškodil mládeži přístupný rating, který sérii ochudil o její klasicky drsný nádech. Tentokrát to bylo bez počítačové krve, bez nadávek, bez pořádné řežby, prostě beze všeho, na co starší fandové tolik slyšeli. Myslíte si, že dorazili mladší diváci? Samozřejmě, že ne, v kinech jsou Strážci, Želvy a kdo se chce vplížit na mládeži nepřístupný film, raději skočí na Falešné poldy. Čísla dokonce ukazují, že film navštívilo větší procento starších diváků. Je mi celkem líto tátů, strýců a dědů, kteří konečně zašli na ultimátní týmovku a dostali ustrašené žoldáčky. Amerika je tedy ze hry venku, dokáže 100 milionový rozpočet zachránit zbytek světa? Uvidíme v následujících týdnech.

Na pětce skončil Dárce, adaptace dystopické novely pro mládež a osmnáctiletý projekt Jeffa Bridgese, který si zahrál roli původně určenou jeho otci. Inteligentní a dodnes ceněný materiál, který se učí na školách bohužel spláchla mainstreamová vlna a udělala z filmu tuctovou báchorku pro náctileté, kterou nechváli ani kritici, a už vůbec fandové předlohy. Filmu navíc chybí to nejpodstatnější, což jsou tržby právě takové Divergence nebo Hunger Games. Je to sice lepší než Město z kostí (9 milionů), ale otvírák za 13 milionů se příští týden zkrouhne na polovinu a dál už to bude jen horší. Kdyby u toho nebyl videoklip alternativní hudební skupiny a Taylor Swift se zástupem Twitter fandů, vyhořel tenhle projekt rychleji než stačíte říct: "Je tam i Meryl Streep."

Z předcházejících premiér si nejlépe vedla v druhém týdnu Láska na kari s pouhými 35% propady a 7 miliony dolarů. Film je na solidních 24 milionech. Zbytek padnul tradičně o půlku. V oku tornáda se zmohlo jen 8 milionů a aktuálně je jeho povětrnostní kasovní situace někde nad 31 miliony. Zbytek světa by se měl začít ozývat. To platí i u Let's Dance 5, které je po deseti dnech na 11 milionech, zato ve zbytku světa na 38 mega, což pořád nestačí. V Americe už se nikomu tančit nechce a jestli vznikne šestka, budou se DVDčka rovnou posílat za hranice.

Lucy je zatím na 169 milionech celosvětově a Jak vycvičit draka 2 začalo v Číně s 5 miliony a poslalo film celosvětově nad půl miliardy. Úsvit Planety opic je nad půl miliardou už od minulého týdne, zato v Americe padlo 200 milionů teprve v pátek.

Příští týden nás čeká Sin City 2 a Zůstaň se mnou.

Zdroj: Forbes

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest