Interstellar rozdrtil Comic-Con

Interstellar rozdrtil Comic-Con | Fandíme filmu
Po řadě vlažných prezentací se chopili mikrofonů Christopher Nolan a Matthew McConaughey a přenesli na publikum svoje nadšení.

Pokud máte pocit, že většina rekapitulací z letošního Comic-Conu zní znuděně, máte naprostou pravdu. Studia jako by se bála diváky popadnout za pačesy a vlažná nálada se přelévá i dál na internet. Paramount jako první rozpačité přešlapování zlomil. I když mu to taky chvíli trvalo a zpočátku do lidí cpal filmy, jako jsou Hercules, The Spongebob Movie: Sponge Out of Water 3D, Project Almanac, Želvy Ninja nebo Hot Tub Time Machine 2. Tedy filmy, které uvidíme buď opravdu brzy nebo málokoho zajímají. Výjimkou byl snad jen Hot Tub Time Machine 2, který představil necenzurovaný, více než tříminutový trailer. Skutečným zlatým hřebem večera však byla překvapivá prezentace sci-fi Interstellar, které se zúčastnili představitel hlavní role Matthew McConaughey a režisér Christopher Nolan, který všem Batmanům navzdory zatím nikdy na Comic-Conu nebyl.

Matthew McConaughey na prvním jednání strávil s Nolanem asi tři hodiny a vlastně ani nevěděl, o čem film je, protože mluvili o všem možném, jen ne o Interstellar. O týden později dostal scénář a okamžitě s natáčením souhlasil. Ve filmu hraje vdovce jménem Cooper, který dostane možnost pilotovat důležitý let do vesmíru, ale musí opustit svoje děti a vůbec neví, jestli je vlastně ještě někdy uvidí. Podle McConaugheyho jde o vůbec nejambicióznější film, jaký kdy Nolan natočil.

Nolan zavtipkoval, že se konečně musel přijet podívat, co na tom Comic-Conu všichni vidí a pak se rozpovídal o tom, že měl vždycky rád science fiction, a že vyrostl v časech, kdy byla cesta do vesmíru největším snem každého kluka. Mezihvězdné lety jsou podle režiséra na dosah ruky, zatím se je ale pokusil přiblížit alespoň na filmovém plátně. Hercům se snažil připravit co nejautentičtější zážitek a stejně tak se řadou filmařských technik pokusí vtáhnout diváky. Jedním z klíčových tvůrčích prostředků byla opět IMAX kamera a to největší možné plátno, na které režisér hodlá nanášet své obrazy.

Velkou pomocí byla pro filmaře odborná asistence fyzika Kipa Thornea, avšak Nolan se neváhal inspirovat ani staršími sci-fi klasikami. Jmenovitě uvedl Star Wars, Blade Runnera a především 2001: Vesmírnou Odysseu, které by se rád přiblížil v její příběhové ambicióznosti. 

Závěrem byli diváci v San Diegu svědky nového traileru, kterého se snad také co nejdřív dočkáme. Ačkoliv sestřih stále tají, co přesně můžeme čekat od dějové linie, rozmáchlé obrazy ukazovaly podstatně více trikových záběrů než doposud a snad i jiné světy. Tak doufejme, že se upoutávka objeví online co nejdříve.

Zdroje: The Verge, Coming Soon, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest