Interstellar se bude promítat z filmového pásu

Interstellar se bude promítat z filmového pásu | Fandíme filmu
Ve světě digitálních projektorů má jeden filmař takovou moc, že dokáže do promítacích kabin vrátit analogové promítačky.

Christopher Nolan patří mezi hlasité zastánce natáčení na filmový pás a promítání z filmového pásu. A zatímco pro některé je důležitá především určitá nostalgie a hmatatelnost, kterou mají s procházením paprsku světla skrze filmový kotouč spojenou, Nolan vždy trval na tom, že digitální natáčení a projekce jednoduše stále ještě nejsou technologicky tak daleko, aby je bylo možné s celuloidem porovnávat. Obzvlášť pokud se budeme bavit o Christopherově milovaném obřím formátu IMAX.

Možná proto nikoho nepřekvapí, že Nolan ještě jednou využil svého vlivu a zřejmě naposledy společnost IMAX přesvědčil, aby kvůli projekci jeho filmu ještě jednou vrátila do několika sálů původní analogové promítačky, které umožní promítat snímek z filmového pásu, tedy přesně v té podobě, v jaké jej autor zamýšlel. Podrobnosti zatím nejsou známy, avšak už teď víme, že Interstellar bude mít ze všech dosavadních Nolanových filmů vůbec nejvíc IMAX stopáže. Přičemž už The Dark Knight Rises obsahoval plných 72 minut IMAX záběrů!

Temný rytíř povstal se z filmového pásu promítal ve 102 IMAX sálech po celém světě, včetně toho pražského, což byla pro české filmové fanoušky skutečná pocta, vzhledem k tomu, že jen 19 ze všech šťastných kin se nacházelo mimo území Spojených států, Velké Británie a Kanady! V případě Interstellar se podle ředitele společnosti IMAX Grega Fostera předběžně počítá se zhruba padesáti sály po celém světě, tak držte pěsti, ať to i tentokrát v Praze vyjde.

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest