Planeta opic 3 má datum premiéry

Planeta opic 3 má datum premiéry | Fandíme filmu
Kdo se filmu ujme a co od něj můžeme čekat?

Článek obsahuje spoilery k Úsvitu Planety opic.

Úsvit Planety opic si vede v kinech slušně a studio se může radovat také z nadšeného kritického přijetí. Pokračování je tedy nevyhnutelné a uvidíme jej 29.7. 2016. Režie filmu se opět ujme Matt Reeves, jako scenárista se vrátí Mark Bomback. Hudbu by měl opět složit Michael Giacchino. A co od nového filmu můžeme očekávat?

Reeves rozhodně nehodlá v příštím filmu dohonit události z původní sci-fi série, ve které Planetu opic poprvé poznáváme v momentě, kdy už je dlouhá staletí pod nadvládou opů. Daleko zajímavější mu připadá vývoj, kterým celé generace opic musely projít, než se staly jednoznačně dominantním druhem Země. Režisér se dál chce soustředit na Caesara, svým způsobem mytického vůdce, který podobně jako Mojžíš zachránil svůj „lid“ před životem v područí tvrdých pánů. Vedle Caesara dříve či později dostanou prostor také jeho potomci a obecně by se i nadále měla série soustředit na postavy.

Je klidně možné, že se film bude jmenovat Bitva o Planetu opic, Válka na Planetě opic či nějak podobně. Původně měl Úsvit končit záběrem na válečné lodě, které se objeví na obzoru a ještě ničivější konflikt je na spadnutí. Nakonec ale režisér nechtěl mít takhle pevně nalinkovanou budoucnost, takže scéna byla vystřižena a zápletka příštího filmu se ještě může změnit. Na jednu stranu je pravda, že už jsme válku vlastně viděli, na druhou stranu by Caesar v roli neochotného leč rozhodného vojevůdce určitě opět exceloval. Co vy na to? Chtěli byste v příští Planetě vidět masivní ozbrojený konflikt nebo byste raději ságu opět poslali nějakým zcela netušeným směrem?

Zdroje: BOM, Slashfilm, Collider, Reddit

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest