Strážci Galaxie na plátnech IMAX ještě větší

Strážci Galaxie na plátnech IMAX ještě větší | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Guardians budou v IMAXech měnit velikost a dají si záležet na 3D. K tomu nový plakát s Grootem a Rocketem. AKTUALIZOVÁNO o plakát s Gamorou.

Dobrá zpráva pro příznivce Strážců Galaxie a IMAXu. Film sice nebyl natáčen na IMAX kamery, přesto ale využije výšky obřích pláten. Režisér James Gunn se rozhodl v klíčových scénách filmu roztáhnout obraz do výšky a diváka tak ještě víc vtáhnout do děje. Podobnou techniku využívaly už filmy Temný rytíř, Temný rytíř povstal, Mission: Impossible 4 nebo Hunger Games 2. Ty všechny sice byly částečně natáčené na IMAX kamery, takže v pasážích s roztaženým obrazem mohl film teoreticky ještě víc zazářit, nicméně vzhledem k tomu, že se v IMAXech v současnosti stejně promítá z digitálních projektorů, nepocítí běžný divák žádné nedostatky - obraz pro něj zkrátka bude větší. Nejlepším přirovnáním ze všech je tak možná přirovnání k prvnímu Amazing Spider-Manovi, který se také natáčel na běžné digitální kamery a během závěrečné akční scény se na plátnech IMAX hezky roztáhl do výše.

Režisér James Gunn dále slibuje, že jeho film bude mít parádní 3D, protože se při plánování jednotlivých scén s prostorovým zobrazením počítalo. Narozdíl od většiny režisérů navíc Gunn na konverzi filmu do 3D osobně dohlíží. Že by nás čekala první Marvelovka, u které dodatečné převedení filmu do stereoskopického formátu nebude zážitek v kině spíše zhoršovat? Necháme se překvapit. Dole v galerii na vás čeká nový plakát s Rocketem a Grootem.

Příběh filmu se odehrává v daleké galaxii, kde se ve vesmírné věznici Kyln setkává nesourodá parta několika různých mimozemšťanů, které jsme vám podrobně představili v souhrnném článku. Pětka společnými silami uniká z věznice, avšak tím její útěk ani zdaleka nekončí. Pětici se pověsí na paty Ronan the Accuser, jenž by rád získal tajuplný orb Petera Quilla, vůdce party, který má sílu zničit galaxii. V hlavních rolích hrají Vin Diesel, Zoe Saldana, John C. Reilly, Chris Pratt, Karen Gillan, Benicio Del Toro, Michael Rooker, Lee Pace, Glenn Close, Dave Bautista, Djimon Hounsou a Bradley Cooper. Režíruje James Gunn, česká i slovenská premiéra jsou ohlášeny na 31.7. 2014.

Zdroje: James Gunn, Fandango II, Fandango

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Strážci Galaxie na plátnech IMAX ještě větší | Fandíme filmu Strážci Galaxie na plátnech IMAX ještě větší | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest