Batman v Superman možná i s Jokerem

Batman v Superman možná i s Jokerem | Fandíme filmu
Na internetu se množí spekulace o tom, že se v nové inkarnaci Batmana objeví i Joker. A co přesně znamená a slibuje komplikovaný název filmu?

Jako by postav v Batman v Superman: Dawn of Justice nebylo málo, v posledních dnech se napříč internetem začalo spekulovat o tom, že by se ve filmu mohl objevit Joker. Nejdřív někteří fanoušci viděli slavného padoucha ve stínu za Batmanovými zády, na první oficiální fotografii hrdiny v kostýmu. Výřez si můžete prohlédnout níže a i když linie mohou připomínat hodně komiksovou verzi Jokerovy rozesmáté grimasy, vzhledem k poloze bych se nedivil, kdyby se jednalo o součást karoserie Batmobilu. Co na obrázku vidíte vy?

Pár dní na to se na Instagramu Larryho Fonga, kameramana filmu, objevila fotka karty zabodnuté do kusu polystyrenu. Opět se začalo špitat o tom, že se ve filmu objeví Joker. Do třetice všeho dobrého o záporákovi začal mluvit bulvární server TMZ, který si všiml, že u Callana Mulveyho jako u jednoho z mála herců nevíme, jakou postavu si v očekávaném filmu zahraje. Když si následně na Mulveyho vyšlápl jeden z redaktorů, herec odpověděl, že nemůže nic prozradit. Ve starší tiskové zprávě přitom stálo, že herec bude hrát nově vytvořenou postavu. Nebylo by tedy jednodušší místo tajemného mlžení papparaziovi říct, že hraje novou postavu? Tiskové zprávy často klamou, ta nejnovější pro jistotu Callana vynechává úplně a někteří fanoušci z toho zkrátka neváhají dělat závěry.

Co se nově odhaleného oficiálního názvu filmu týče, zajímavý pohled na něj mají režisér Kevin Smith a redaktor AMC Movie Talk, John Campea. Smith se domnívá, že úkolem složitého názvu je provázat jednotlivé filmy. Prvním dílem trilogie byl Man of Steel. Na něj navazuje Batman v Superman: Dawn of Justice. S Mužem z oceli film jednoznačně pojí slovo Superman, s očekávaným filmem Justice League zase podtitul Dawn of Justice. Z tohoto pohledu možná Batman v Superman najednou nepůsobí až tak přeplácaně a uspěchaně. První část „trilogie o Justice League“ představila prvního hrdinu, který vystoupil z anonymity, možného vůdce týmu. Druhý film ukáže zárodky týmu a vše vyvrcholí v tom třetím, kde se Justice League předvede konečně v plné síle.

Campea pak podotýká, že "v" se namísto "vs." hojně používá v soudním prostředí, kdy je první uvedený žalující stranou a druhý uvedený tou žalovanou. Což by odpovídalo dřívějším zmínkám filmařů, kteří naznačovali, že by se Superman mohl zpovídat ze škod, které napáchal v Metropolis a tím kdo se ho pokusí hnát k odpovědnosti, bude právě Batman. 

Co vy na to? Jde jen o zdatné fabulování nebo z takového pohledu skutečně najednou dává celý film daleko větší smysl? A mlží Callan Mulvey mimoděk nebo má skutečně hrát nějakou hodně známou postavu?  Dokázali byste si jej představit v roli Jokera?

Zdroje: CBM, Batman-News, Larry Fong, TMZ

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest