Batman vs. Superman má oficiální název a logo

Batman vs. Superman má oficiální název a logo | Fandíme filmu
Uvidíme ve filmu Paradise Island, kde se zrodila Wonder Woman?

Po tom, co jsme pokračování Muže z oceli označovali téměř rok jako Batman vs. Superman, jsme se konečně dočkali oficiálního názvu. Film se bude jmenovat Batman v Superman: Dawn of Justice. Přeloženo do češtiny tedy Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti. Zdá se, že se Warner bude snažit už teď diváky připravit na Justice League, podobně jako když Marvel připojil ke Kapitánu Amerikovi podtitul První Avenger. Na můj vkus zní název zbytečně složitě a použití v místo vs. se mi vyloženě nelíbí. Zároveň název podporuje obavy, že se film nebude soustředit sám na sebe, ale především na otevírání nějakého většího vesmíru, což je v poslední době častý neduh, který je vyčítán celé řadě komiksových filmů (naposledy Amazing Spider-Manovi 2). Jak nový název působí na vás?

Dále oficiální tisková zpráva odhaluje, že Holly Hunter si zahraje nově vytvořenou postavu, která se neobjevila v komiksech. Jako členy obsazení zpráva uvádí Henryho Cavilla, Bena Afflecka, Gal Gadot, Amy Adams, Laurence Fishburnea, Diane Lane, Jesseho Eisenberga a Jeremyho Ironse. O Rayi Fisherovi (představitel Kyborga) není nikde ani slovo. To by mohlo potvrzovat dohady, že momentálně probíhá zároveň casting Batman v Superman i Justice League, ale klidně je docela dobře možné, že tisková zpráva pouze vynechává představitele menších rolí. Tao Okamoto a Callan Mulvey také zmíněni nebyli. Natáčet se má postupně v Detroitu, Michiganu, Illinois, Africe a Jižním Pacifiku. Že bychom se ve filmu podívali na Paradise Island (Themyscira), do domoviny Wonder Woman?

Poslední zajímavostí tiskové zprávy je způsob, jakým prezentuje jména scnáristů. Doslova se v ní říká, že film „napsal Chris Terrio, podle scénáře David S. Goyera“. Máme snad formulaci chápat tak, že Goyer připravil zápletku a do výsledné podoby ji dovedl Terrio? Odpovídalo by to staršímu Goyerovu tvrzení, nicméně další podrobnosti se zřejmě dozvíme až během rozhovorů před premiérou filmu a možná taky vůbec nikdy. Dole v galerii na vás čeká nové oficiální logo.

Zdroj: Warner Bros.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest