Captain vs. Batman vs. Superman: Nikdo nechce uhnout

Captain vs. Batman vs. Superman: Nikdo nechce uhnout | Fandíme filmu
Studia tvrdohlavě potvrzují stále stejné datum premiéry. Čeká nás největší superhrdinská řež v dějinách?

Poměřování superhrdinských kladiv stále pokračuje. Jak už víte z našeho Box Office, kde jsme rozebírali jednotlivé rekordy, Captain America 2 se o víkendu v kinech přehoupnul přes 300 milionů dolarů, a tak Marvel nabral sebevědomí a oficiálně potvrdil, že Captain America 3 vstoupí do kin 6.5. 2016. Warner se ale nijak nezalekl a neuhýbá se svojí premiérou Batman vs. Superman. Ředitel americké distribuce Dan Fellman uvedl, že sice nedává smysl, aby v jeden den vstoupily do kin dva superhrdinské filmy, avšak momentálně Warner svoji vlastní premiéru z 6.5. 2016 přesouvat nehodlá.

Studia samozřejmě mohou zbraněmi řinčet jak chtějí a nakonec jedno z nich uhne. Aby se oba dva filmy kanibalizovaly navzájem, na tom nemá zájem opravdu nikdo. Ono je docela dobře možné, že o skutečných datech premiéry obou filmů už je dávno rozhodnuto a studia pouze chytře těží z bezplatné publicity. Dostávat denně do hlavních titulků filmy, o kterých nemůžete prakticky vůbec nic prozradit, to je zkrátka kumšt.

Ale jen tak pro zajímavost, kdyby na souboj titánů skutečně mělo dojít, kdo by asi měl navrch? Ve prospěch Batmana a Supermana hovoří skutečnost, že se dvě vůbec největší komiksové legendy poprvé sejdou společně na filmovém plátně v hrané podobě. Navíc jim bude dělat křoví Wonder Woman, takže když to trailerová kampaň hodně osolí, bude divákům slíbeno něco, co opravdu doposud neviděli. Navíc už se film snad konečně začne natáčet, takže by nemělo hrozit, že filmaři datum premiéry nestihnou. Nevýhodou snímku naopak je, že Nolanův Batman je stále v živé divácké paměti a publikum může být z Bena Afflecka zmatené. Muž z oceli přeci jen neměl až tak pozitivní ohlasy jako Batman začíná, takže i napodruhé bude muset diváky přesvědčovat o tom, že má smysl se na něj vyrazit podívat.

U Captaina bude hodě záležet na tom, kolik utrží dvojka. To pro nás bude zdaleka nejpřesnějším ukazatelem toho, jaký je momentálně o Kapitána zájem. Film se nicméně povedl, takže většina diváků bude zvědavá, jak to bylo s hrdiny dál. Nemluvě o tom, že před pokračováním vlastních dobrodružství si Captain odskočí k Avengers 2, kteří jeho kredit jenom zvýší. A ani Captain nemusí být ve filmu sám - ve dvojce studio jasně prokázalo, že se nebojí svoje hrdiny sdružovat ani mimo Avengers. Marvel Universe zkrátka šlape jako po drátkách a diváci to vědí. Co stojí proti Kapitánovi? Scénář se sice připravuje od konce minulého roku, časový harmonogram přesto může být i tak dost hektický a filmaři možná budou nakonec rádi, že se premiéra odloží. Hlavním Kapitánovým nedostatkem vždycky ale bude především to, že jednoduše není Batman a Superman.

Na koho sázíte vy? Oznámí změnu data premiéry jako první Marvel nebo Warner? A bude to ještě letos nebo budou studia vyčkávat až do poslední chvíle?

Zdroje: Bloomberg, Marvel, Comicvine

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest