Box Office: Divergent zaskóroval

Box Office: Divergent zaskóroval | Fandíme filmu
Máme tady novou teenagerskou sérii, dámy a pánové. A jak si vede v zahraničí Noe?

Mohlo to klidně dopadnout jako Mortal Instruments: Město z kostí, ale studio Lionsgate ukázalo, že s trochou štěstí umí teenagareské ságy prodat. Divergent tento víkend nastartoval novou trilogii (ve filmové řeči tetralogii, protože předpokládáme rozdělení posledního dílu na dva) se slušnými 56 miliony dolarů. Nejsou to čísla Twilightu nebo Hunger Games, ale jsou to čísla, za která může být studio rádo vzhledem ke špatným recenzím, slabší čtenářské základně (pouze polovina diváků četla knížky oproti průměrným 75 % návštěvníků Twilightu nebo Hunger Games) a nejisté šuškandě. Smrtící revolucionáři dystopického Chicaga by mohli během příštího týdne vyzbírat z amerických kin více dolarů než dohromady stihla za celé svoje nasazení většina neúspěšných Hostitelů a Nádherných bytostí. Uvidíme, jaké propady film potkají příští víkend, protože diváci odcházejí z kina narozdíl od kritiků se zdviženým palcem. Pokud ale nechtějí v Lionsgate utopit talentované obsazení v tuctovém sci-fi balastu, měli by pro příště angažovat lepší tvůrce. Teď se myslím bude vyjednávat a investovat za lepších podmínek.

Na dvojce Muppets Most Wanted s 16,5 miliony. Minule to byla událost a velkolepý nostalgický návrat, tentokrát je to jen další z Muppetích filmů, které se do kin vracejí ve vlnách téměř každých deset let. Pořád je to osvědčená kvalita pro celou rodinu s výborným obsazením, tentokrát se ale bude rozpočet 50 milionů vracet trochu hůře. Zbytek světa a prodej hraček určitě pomůžou.

O prcky se Muppeti porvali s Dobrodružstvím pana Peabodyho a Shermana, které odchází tento týden s 12 miliony a aktuálně má v Americe 80 milionů.

Na čtvrté místo se překvapivě vyškrábalo God's Not Dead. Drama o studentovi, který dokazuje existenci Boha, odchází z osmi stovek kin s 8,5 miliony dolarů. Cílovka, do jejíž definice se tentokrát pouštět nebudu, je určitě namlsaná po nedávném Son of God a oželí i ultrabéčkové herce jako je Kevin Sorbo. Podobné filmy mají jasně dané diváctvo a pravděpodobnost nějakého přesahu je u nich minimální, takže se očekává hrubých 30 milionů a šmytec.

Na páté příčce 300: Vzestup říše s 8,6 miliony. Film půjde během příštího týdne přes stovku v Americe a jak jsme předpokládali, brzo překročí díky zbytku světa 300 milionů dolarů. Need for Speed sice jede ve Státech na dvojku a má tento víkend 8 milionů, ve zbytku světa mají ale z videoherního závodění radost a film je tak hlavně díky Číně (41 milionů) už na 130 mega. A na sedmičce Grandhotel Budapešť, který už je v 300 kinech a tento víkend si z nich odnesl 6,7 milionů. Celý svět už jinak stálo tohle Andersonovské dovádění 46 milionů.

Nové diváky ale přilákat nedokázala Veronica Mars, kterou postihly brutální 75% propady a o víkendu se stěží zmohla na 500 000 dolarů. Film nakonec zřejmě nedosáhne ani na 4 miliony a v dubnu po soukromém očku neštěkne ani pes. Mluvit o pokračování nebo znovuvzkříšení seriálu je podle mě sebevražda.

Z 24 kin si odnesl nějaké peníze i Lars von Trier. První díl Nymfomanky utržil 150 000 dolarů, což je fajn, vzhledem k faktu, že je film už dva týdny možné oficiálně streamovat.

Příští týden nás čeká biblický Noe od Darrena Aronofského, který už vytřískal z Mexika a Jižní Koreje 14 milionů dolarů. K tomu se do kin vrátí Arnold Schwarzenegger se Sabotage. Hodně nás ale bude zajímat mezinárodní otvírák druhého Kapitána Ameriky.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest