Ms. Marvel hledá cestu na filmové plátno

Ms. Marvel hledá cestu na filmové plátno | Fandíme filmu
Naopak se samostatným filmem Black Widow to asi tak žhavé nebude.

Marvel má celou škálu úspěšných mužských hrdinů, avšak s dámami je to o něco slabší. V pánských filmech jsou v menšině, a i když tu a tam některá z nich dostane větší prostor (Black Widow, Pepper Potts, Peggy Carter), samostatný film žádná hrdinka ještě nedostala. V poslední době se často mluví o samostatném filmu Black Widow. Už v polovině února jsme mohli zaslechnout, že ohledně takové alternativy probíhají v Marvelu interní diskuse. Samotná představitelka Vdovy, Scarlett Johansson, připustila, že by se samostatnému filmu nebránila a pokud si jej fanoušci budou dostatečně žádat, Marvel jim určitě vyhoví.

Ředitel Marvel Studios Kevin Feige byl ale v posledních dnech trochu opatrnější. Studio skutečně má různé nápady, jak by mohlo samostatný film s Černou vdovou pojmout, ale je na něj teď vhodná doba? V Captain America: Winter Soldier i Avengers: Age of Ultron postava dostane velký prostor a hraje ve filmech klíčovou roli a Feige naznačil, že si není tak úplně jistý, zda je vhodné Vdovu z funkční týmové dynamiky vyjmout. V potaz je třeba brát také to, že studio točí dva filmy ročně a do roku 2017 je program poměrně plný. Vdova navíc dostala značný prostor už ve třech, čtyřech filmech (a je docela dobře možné, že ji studio opět povolá do Captaina Ameriky 3), takže by v případě samostatného filmu o žádné velké novum nešlo.

Zkrátka se tedy nezdá, že bychom se Černé vdovy mohli dočkat někdy v dohledné době. Šanci by ale mohla dostat jiná dáma. Feige v rozhovoru naznačil, že když už točit film s ženskou hrdinkou, tak s nějakou novou, dosud nepředstavenou. A momentálně se prý studiu hodně mluví o Ms. Marvel.

Ms. Marvel byla už v roce 2012 spojována s Avengers 2 a letos v únoru opět zaznělo, že by se v chystané týmovce mohla objevit. Teď o ní pochvalně mluví Kevin Feige a server Badass Digest k interview doplnil, že podle redakčních zákulisních zdrojů bychom měli Ms. Marvel měli v některém filmu od Marvelu vidět nejpozději do konce roku 2016! V letošním Captainovi Amerikovi 2 ji neuvidíme na 99%, o něco větší šance by byla v Guardians of the Galaxy, protože zrod Ms. Marvel je tradičně spojen s mimozemskou rasou Kree, která ve filmu vystupuje. Asi nejvíce se nabízí představení postavy v již zmiňovaných Avengers 2, už jen kvůli tomu, že byla s filmem spojována už několikrát. V roce 2015 uvidíme ještě Ant-Mana, v roce 2016 Captaina Ameriku 3 a ještě jeden, zatím nespecifikovaný film. Prozatím jen těžko soudit, u kterého z uvedených filmů je nejvyšší šance, že bychom se s postavou mohli potkat.

Ms. Marvel je jednou z vůbec nejpopulárnějších ženských superhrdinek a momentálně zažívá určitou renesanci díky svojí nejnovější podobě. V rámci menšího zemětřesení ve svém komiksovém univerzu představil Marvel celou řadu nových či přepracovaných titulů a jednou z novinek je i nová Ms. Marvel, kterou je šestnáctiletá Kamala Khan, muslimka pakistánského původu. Publikace sklízí hodně příznivé ohlasy, přesto je pravděpodobnější, že by v případě filmu studio sáhlo po klasické variantě postavy, tedy po Carol Danvers, pilotce amerického letectva, která po výměně DNA s mimozemským (kreeským) superhrdinou Captainem Marvelem získá nadpřirozené schopnosti, které bychom pro zjednodušení mohli přirovnat například ke schopnostem Wonder Woman. A v rozhovoru s Kevinem Feigem je Ms. Marvel označovaná jako Captain Marvel, což je jméno, které v současnosti převzala na počest svého předchůdce právě Carol Danvers.

Co říkáte? Chtěli byste Ms. Marvel vidět na filmovém plátně?

Zdroje: Badass Digest, Coming Soon, Yahoo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest