Avengers 2: Co všechno už víme

Avengers 2: Co všechno už víme | Fandíme filmu
Teaser na Iron Mana 3 pořádně odstartoval druhou fázi filmového Marvel Universe, Avengers 2 ji zakončí. Co už o nich víme?

Začněme tvrdými fakty. Avengers 2 zakončí druhou fázi filmového Marvel Universe, ve které postupně uvidíme Iron Mana 3, Thora 2, Captaina Ameriku 2 a Guardians of the Galaxy. Snímek napíše a zrežíruje Joss Whedon, který je zodpovědný za úspěch prvního filmu. Studio Marvel mu dokonce věří natolik, že z něj udělalo kreativního poradce, který bude dohlížet na všechny filmy druhé fáze. Pravda, minimálně Iron Man 3 (a možná i Thor 2) už je v přípravách tak daleko (natáčí se), že Joss už jen velice těžko něco ovlivní, ale v ostatních filmech může své kolegy dle svého uvážení umravňovat, aby mu poctivě dláždili cestičku, až k „jeho“ Avengers 2. Ty uvidíme 1. května 2015.

To byla fakta. Teď se začnou informace malinko rozostřovat, ale prozatím stále budeme vycházet z toho, co lidé z Marvelu uvedli v rozhovorech a na tiskových konferencích. Co se děje Avengers 2 týče, zatím je jisté jen to, že se stane událost dost velká na to, aby bylo tým potřeba svolat znovu. Tou událostí bude zjevení Thanose, který bude nejprve jednou z vedlejších postav Guardians of the Galaxy, a následně záporákem Avengers 2. Jedná se o jednu z nejmocnějších bytostí Marvel Universe, a pokud netušíte, o koho se jedná, pak vězte, že je to ten fialový pán z posledního záběru prvních Avengers. Podrobnosti o něm naleznete v našem velkém preview ke Guardians of the Galaxy.

Co se nějaké vnitřní dynamiky týče, tak Whedon uvedl (parafrázuji), že „vytvoření týmu rozhodně není šťastný konec, je to teprve začátek něčeho většího a složitějšího a tentokrát se budu snažit dostat mnohem hlouběji pod povrch. A možná, že zatímco budu hloubit, tak tím krumpáčem malinko tnu do živého“. Že má Joss o pokračování poměrně jasnou představu ilustruje i skutečnost, že podobně mluvil už dlouho před tím, než vůbec mohl tušit, že dostane příležitost pracovat na pokračování. Už v březnu jsme vás informovali, že by Whedon dvojku podle svých slov natočil „menší, osobnější a bolestivější. Avengers 2 by měli logicky pokračovat v příbězích jednotlivých postav, dostat se jim pod kůži, zjistit co je pohání, co je na nich špatného a co je naopak nutí rvát se za dobrou věc“. V posledním rozhovoru, které na dané téma poskytl, se omezil toliko na tvrzení, že jen těžko dokáže natočit úspěšnější film, a tak se pokusí natočit alespoň lepší film. Držíme mu palce a přesuneme se do oddělení drbů.

Asi nejšťavnatějším klepem z poslední doby je zpráva bulvárního deníku Daily Mail, podle které Marvel vybírá mezi Emily Blunt a Ruth Wilson představitelku Ms. Marvel. To je, stručně řečeno, o něco slabší variace na Wonder Woman, která získala své schopnosti při nehodě s mimozemským artefaktem, kombinací lidských a mimozemských genů. Proč by pasovala do časové linie Avengers? Čistě teoreticky proto, že v předloze je řečenou mimozemskou rasou rasa Kree, která byla ve filmu „nahrazena“ příbuznými Chitauri. A jak napovídá krátký film Item 47, mimozemských artefaktů zůstalo po skončení invaze dost a dost.

Dalším hypotetickým přírůstkem do party je podle fanoušků Vision, uměle vytvořený člověk, který může měnit svou hustotu (tudíž létá, mizí atd.), saje energii ze slunce a vysílá smrtící paprsky. Fanoušci dlouho spekulovali, že by se do robota mohl otisknout zesnulý agent Coulson, nicméně teď bylo potvrzeno, že Clark Gregg bude pracovat na televizním seriálu S.H.I.E.L.D., tak snad půjdou podobné fantasmagorie k ledu. Že by o postavu měl zájem, kryptickým způsobem naznačil také Vin Diesel.

Nicméně než začnete spekulovat o jakýchkoliv nových superhrdinech, musíte si položit dvě otázky: Zaprvé, ještě se nejspíš ani nezačal psát scénář, takže pravděpodobnost, že by Marvel už teď hledal představitelku konkrétní postavy, je velice malá. A zadruhé, film bude už tak dost přeplněný! Dá se předpokládat, že se vrátí kompletní obsazení jedničky (Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow, Hawkeye, Nick Fury a agentka Maria Hill), k tomu můžeme teoreticky počítat s War Machine, Falconem, popřípadě nějakými dalšími postavami ze samostatných filmů, a dost možná by se mohli zapojit i Guardians of the Galaxy nebo Ant-Man. Nemluvě o Joshových slovech, že dvojka by měla být „malá“ a jít především do hloubky. Takže s nějakým výrazným přívalem nových postav spíš nepočítejte.

Každopádně, jak sami vidíte, už teď, skoro tři roky před premiérou, má film nějaké základní kontury. Marvel zkrátka ví, co dělá. A Warner si bude muset sakra máknout, pokud ho chce s komiksovkami od DC dostihnout.

Avengers: Age of Ultron

01.05.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest