Box Office: LEGO zastavilo cestu Robocopovi

Box Office: LEGO zastavilo cestu Robocopovi | Fandíme filmu
Pravidlo tohoto víkendu: Čím méně hvězd máte, tím je váš romantický film úspěšnější.

Valentýn a svátek prezidentů, dva důvody, proč diváci naplnili tento víkend americké kinosály. Velké projekty ale tak trochu pohořely pod náporem žlutých paňáků a všemožných lásky vyznání.

První místo tedy patří stále LEGO příběhu, který kraluje s necelými 49 miliony a po prodlouženém víkendu to dotáhne zřejmě někam k 60 milionům. Recept se vydařil, parádní otvírák před svátkem, teď další zářez z tohoto víkendu a příští týden, až dorazí větší propady, to nebude studio nijak zvlášť bolet. Aktuálně jsme na 150 milionech celosvětově a to se žlutá parta teprve rozjíždí.

Druhé místo patří prvnímu remaku tohoto víkendu, About Last Night s 27 miliony dolarů. Odkud se vzal nečekaný úspěch? Kevin Hart v hlavní roli je čerstvá a velká ryba v hollywoodském rybníčku, která doposud sbírala dolary za Ride Along kralující TOPce pár týdnů nazpátek. Tentokrát to kupodivu dopadlo i docela dobře co se týče recenzí a tahle černošská romance se tak nemusí vůbec za nic stydět. Je to už sice ode mě trochu ohrané, ale jestli chce Marvel nebo DC ukořistit další cílovku, tak ať svoje černošské superhrdiny teď nabízí hlavně Hartovi.

Trojka je Robocopova. Všechny remaky tohoto víkendu mají kořeny v 80. letech a všechny potkalo mládeži zpřístupnění. Robocop si tenhle prohřešek od fanoušků vyslechl asi nejčastěji a nakonec má necelých 22 milionů dolarů. Smolné karty měl ale rozdané už prakticky od začátků - původní Robocop remake nepotřebuje a i když se verze Josého Padilhy nedá označit za naprostý přešlap (viz naše recenze), kritici se povětšinou shodnou, že film stejně nic nového nenabízí a do tří měsíců si na něj nikdo nevzpomene, stejně jako předloni na Total Recall s Colinem Farrellem. LEGO tomu také nepomohlo, jelikož ukradlo většinu mladé cílovky. Naštěstí nemá snímek přestřelený rozpočet a 100 milionový vklad bude splacen díky zbytku světa během několika dní. Jestli z toho ale má koukat nějaká nová série, těžko říct, protože marketing také něco stojí. V Čechách byl film jinak první týden promítání čtvrtý s 1,6 milionem korun.

Památkáři jsou čtvrtí s 15 miliony dolarů. Mohutná propagace hvězdného obsazení drží tenhle originální, avšak bohužel také nesoudržný projekt nad vodou. Film je v současnosti v Americe na 45 milionech a velké starty v zahraničí ho teprve čekají.

Pátý skončil remake Nekonečné lásky. Pokud jste chtěli sbalit na Valentýna nějakou slečnu, měli jste skočit na páteční projekci právě téhle romantiky (80 % tržeb nechaly v pokladnách ženy, 75 % pod 25 let). Film sesbíral většinu 13, 5 milionových tržeb právě na svátek zamilovaných a hned v sobotu po něm skoro ani pes neštěkl. Je to levná záležitost s rozpočtem 20 milionů a je celkem zábavné sledovat, jak může jít název filmu přesně proti jeho výkonu v kinech. Tohle byla opravdu jen záležitost na jednu noc.

Až na sedmém místě Zimní příběh se 7,8 miliony. Adaptace oblíbeného románu s hvězdným obsazením od scenáristického hitmakera Akivy Goldsmana tvrdě propadla pod jeho režijním vedením v návalu remaků a udělala ostudu všem zúčastněným. Cynicky kritizovaná fantazie udělala guláš v hlavě téměř všem, kteří ji viděli a bůhví, jak si snímek povede na mezinárodních trzích. Není to určitě nic zdravého, když relativně původní námět takhle pohoří v záplavě předělávek, ale doteď superúspěšné Warner Bros. to určitě nijak extrémně mrzet nebude.

Tím dnešní žebříček uzavřeme. Příští týden do kin zavítají 3 dny na zabití s Kevinem CostneremPompeje od Paula W. S. Andersona.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest