J. Edgar: Leonardo DiCaprio v první traileru

J. Edgar: Leonardo DiCaprio v první traileru | Fandíme filmu
Clint Eastwood ukazuje Michaelu Mannovi, jak se točí dobové filmy.

Clinta Eastwooda můžeme bez nadsázky označit jako "továrnu na kvalitní filmy". Vždyť co rok, to nový film a vyloženou ptákovinu už hezkých pár let nenatočil. S jeho novinkou, životopisem zakladatele FBI Edgara J. Hoovera, jsme vás seznámili docela nedávno. A ani jsme se nenadáli a máme tu první atmosférický trailer!

První věc co vás zaujme, je charakteristický retro vizuál a filtry tlumící výraznější barvy. Filmu to moc sluší a vypadá o dost lépe, než rok dva roky stará gangsterka o Hooverově protivníkovi Johnu Dillingerovi - Veřejní nepřátelé od Michaela Manna, natočení dost nešťastně na digitální kameru. Krom příjemného vizuálu je tu samozřejmě Leonardo DiCaprio, který si nikdy nepotrpěl na výrazné změny vizáže (na jaké jsme zvyklí třeba u Johnnyho Deppa), ale pokud jde o herecký projev, je v každém filmu úplně jiný. I když si rolí Edgara J. možná tak trošku zopakuje svůj part paranoika Howarda Hugse z Letce Martina Scorseseho, je pořád jisté, že Hoover v jeho podání bude silnou, rozporuplnou osobností. Už z ukázek můžeme poznat, že přinejmenším jeho buldočí zarputilost, s jakou stoupal až na vrchol, si Leo docela vychutnává.

Armie Hammer ze Social Networku, který zvárňuje Clydea Tolsona, Hooverova „muže číslo dvě“ (a možná i milence), se v těch několika záběrech tváří trošku rozpačitě, ale uvidíme, jestli nejde jen o zdání a mladý herec nakonec nebude Dicapriovi šlapat na paty. Judi Dench coby Hooverova matka a Naomi Watts jako sekretářka prozatím moc prostoru nedostávají. J. Edgar bude nakonec spíš chlapská záležitost. První trailer je stručná, dobře sestříhaná upoutávka na film, který se téměř s určitostí bude ucházet o Oscary, ale přes svou silnou atmosféru a dobře zvolený hudební motiv v ní chybí nějaký výraznější moment, který by do kin přilákal i obyčejné diváky. Příště to snad bude lepší.

 

J. Edgar: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest