J. Edgar - Leonard DiCaprio na prvních fotkách

J. Edgar - Leonard DiCaprio na prvních fotkách | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Clint Eastwood režíruje Leonarda Di Capria v životopisném dramatu o prvním ředilteli FBI Edgaru J. Hooverovi.

Jedenaosmdmdesátiletý Clint Eastwood je stále plodný režisér a jen za poslední desetiletí stihnul natočit devět (!) filmů z nichž má úplně každý nějakou tu Oscarovou nominaci a mnohé zlatého plešouna i získaly. Prozatím posledním režisérovým počinem bylo rozpačitě přijaté mysteriózní drama s Mattem Damonem, Život po životě. V Eastwoodově režijní filmografii lze nalézt vše od romantických dramat (Madisonské mosty), přes válečné filmy (Vlajky našich otců) až po politické thrilery (Absolutní moc). Jeho nový projekt bude mít ode všeho trochu

J. Edgar Hoover je velmi záhadná a rozporuplná osobnost a má v dějinách své nezastupitelné místo. Byl prvním a také nejdéle působícím ředitelem FBI a během svého úřadování se potýkal jak s gangstery, tak se špióny v době Studené války a v jeho jurisdikci byla i komise, která vyšetřovala atentát na J. F. Kennedyho. Hoover měl jako jeden z nejmocnějších lidí USA téměř neomezené přostředky k dosažení svých zájmů a pokud bylo třeba, nebál se ušpinit si ruce. Film ovšem nebude zaměřen pouze na jeho profesionální život: Hoover se nikdy neoženil, a ač to muž jeho postavení (navíc v šedesátých až osmdesátých letech v USA) nemohl veřejně přiznat, byl homosexuál. (Scénář mimochodem píše specialista na gay tematiku Dustin Lance Black, který mimo jiné získal Oscara za snímek Milk).

 

Hvězdné obsazení

Hlavní role se ujal Leonardo DiCaprio, dříve „hošík z Titaniku“, dnes herecká superstar, která kromě vynikajícího výkonu zaručuje i kasovní úspěch filmu. Role v Eastwoodově filmu, navíc takto vrstevnatá, by mu mohla konečně přinést i vytouženého Oscara. Hooverova přímého podřízeného a nepřiznaného milence Clydea Tolsona si zahraje Armie Hammer - mladý herec, který má ve své filmografii několik televizních seriálů (včetně Zoufalých manželek a Gossip girl) a menší roli v Zatmění Davida Sladea. Pozornost na sebe ale upoutal především svojí dvojrolí dvojčat Winklevossových v Social Network Davida Finchera. Obsazení dalších rolí je také zajímavé: Judi Dench coby Hooverova autoritativní matka, Naomi Watts jako Hooverova osobní sekretářka a Josh Lucas jako letec Charles Lindberg.

Tenhle film zkrátka aspiruje na pozici jednoho z horkých kandidátů příštího Oscarového klání: Máme tu adorovaného režiséra, talentované herce, oceněného scénáristu, politický podtext, kontroverzního hrdinu a podstatnou část amerických dějin.

První fotografie z filmu prezentují především zamračeného Leonarda Di Capria a klasické momentky režiséra a herce z natáčení, kterých z každého Eastwoodova filmu najdete přehršel. Na řádný trailer si ještě nějakou dobu počkáme a datum české premiéry také není ještě stanovano, ale osobně už se na tento poněkud netradiční životopis docela těším. A co vy? Myslíte, že Leonardo a mazák filmového průmyslu Clint dokážou ještě něčím překvapit?

Galerie: 5

J. Edgar - Leonard DiCaprio na prvních fotkách | Fandíme filmu J. Edgar - Leonard DiCaprio na prvních fotkách | Fandíme filmu J. Edgar - Leonard DiCaprio na prvních fotkách | Fandíme filmu J. Edgar - Leonard DiCaprio na prvních fotkách | Fandíme filmu J. Edgar - Leonard DiCaprio na prvních fotkách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest