Box Office: Lego si vystavělo rekordní tržby

Box Office: Lego si vystavělo rekordní tržby | Fandíme filmu
Ani hvězdný snímek George Clooneyho nezklamal.

Všechno je teď zajisté boží nejenom ve světě LEGO. LEGO příběh totiž utržil tento víkend 69 milionů dolarů, což je druhý nejlepší únorový otvírák všech dob, hned po deset let starém Umučení Krista, který měl 83 milionů. Warneři dobře věděli, proč nasadit film s předstihem. Příští víkend je totiž sváteční a suškanda za týden udělá mnohé, takže se zajisté dočkáme ještě hezkých čísel a animák jen tak nesplaskne. Film bude během několika dnů výdělečný, a to jenom na základně amerického trhu, rozpočet byl totiž 60 mega. Dvojka se ohlásila ještě před premiérou, jestli ji ale povede zase geniální tvůrčí duo Lord-Miller, těžko říct.

Hodně televizních návštěv různých talk show a související propagace si vyžádali Památkáři, pátý režijní počin George Clooneyho. Ale vyplatilo se. Film bojoval proti relativně špatným recenzím, ale nakonec má na kontě 23 milionů dolarů. Sony si taky trochu vyhrálo s premiérou, aby film nebojoval se silnou konkurencí v prosinci minulého roku a nakonec téhle hvězdně obsazené dramedii sedl únor nádherně. Čím víc se bude originálním námětům dařit, tím lépe pro nás diváky. I když to občas úplně nevyjde například po řemeslné stránce, alespoň se studia nebudou bát.

Na třetím místě Ride Along s 9,4 miliony a stovkou na americkém kontě. Na čtyřce pak nesmrtelné Ledové království s 6,9 miliony, které překročilo americké výdělky Já, Padouch 2 (368 milionů) a celosvětově je nad 900 miliony. Kdyby možná rodiče věděli, že je píseň Let It Go na oficiálním YouTube kanálu Disneyho, mohli ušetřit nějakou tu korunu.

Páté místo patří That Awkward Moment s 5,5 miliony dolarů. Na šestce je pak Na život a na smrt s 5,3 miliony. Film překročil americké tržby přes deset let starého konkurenta Černý jestřáb sestřelen, který to tehdy dotáhl "jenom" na 108 milionů dolarů.

Až na sedmičce poslední novinka tohoto víkendu Vampýrská akademie. I Weinsteinové vsadili po úspěchu Stmívání na upíří námět a nutno říci, že za těch pár let pořádně vyčpěl a nesmrdí už jen po česneku. Film utržil 4,1 milionů dolarů, což je špatné i na poměry podobných filmů jako Hostitel nebo Nádherné bytosti. A nejtrapnější na tom je, že ti fandové, kteří se na film podívat chtěli a přišli na půlnoční projekce, zjistili, že ji studio na poslední chvíli zakázalo. Weinsteinové tvrdí, že pro své filmy nedělají půlnoční projekce nikdy, ale samozřejmě se spekuluje o tom, že se studio jednoduše bojí negativních reakcí. Novinářské projekce za oceánem raději ani nebyly.

Příští, valentýnský, víkend bude ve znamení Robocopa, který už nastřádal z mezinárodních trhů slušných 28 milionů, takže uvidíme jaké bude jeho přijetí ve Státech. Doplní ho Zimní příběh a About Last Night, ve kterém je znovu Kevin Hart a bude tak dokazovat, jestli je opravdu ta hollywoodská hvězda, o které jsme mluvili v souvislosti s Ride Along.

Zdroj: Forbes

 

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest