Box Office: Josh Brolin dva černochy neporazil

Box Office: Josh Brolin dva černochy neporazil | Fandíme filmu
Ledové království bude vládnout zřejmě až do léta.

V Americe byl tento víkend ve znamení Super Bowlu, což se každý rok podepíše na tržbách kinařů hlavně v neděli. Tentokrát na to doplatil především nový film Jasona Reitmana.

První příčku stále drží Ride Along s 12 miliony, které půjde během příštího víkendu přes stovku z Ameriky. Na dvojce je pak Ledové království s 9,3 miliony. Aby Disney vytřískal z diváků co se dá, nasadil do vybraných kin verzi, se kterou můžete v kině zpívat. Film je aktuálně na 864 milionech celosvětově.

Třetí místo má premiéra tohoto víkendu That Awkward Moment. Laciný film stál i s marketingem přesně to, co utržil, tedy 9 milionů, takže od příštího víkendu už bude jen vydělávat. Se snímkem očividně nikdo nechtěl moc riskovat, protože v něm hraje prim trojka Zac Effron, Michael B. Jordan a Miles Teller, z nichž poslední dva jmenovaní sice nabírají na hvězdnosti, ale film zatím ještě neutáhnou tak, jako to zvládne udělat Effron se svou fanouškovskou základnou. Jen se podívejte na návstěvnost - okolo 60 % dívky pod 25.

O čtvrté a páté místo se 7,5 miliony se dělí Velká oříšková loupež a Na život a na smrt. Na šestce je pak Jack Ryan s 5,4 miliony, který pomalu začíná ztrácet projekce, takže za chvíli bude z kin pryč a odnese si z Ameriky podle předpokladů jen průměrných 50 milionů.

Až na sedmičce je Prodloužený víkend s 5,4 miliony. Film začínal festivaly s výbornou šuškandou, ale o Oscarovou chválu v únoru z nějakého důvodu přišel. Někteří to přisuzují faktu, že kandidát, který neběží v kinech v prosinci, je automaticky na odstřel. Věřím, že existují kritici, kteří by nechali Prodloužený víkend vystřídat Špinavým trikem, ale tihle lidé rozhodně nejsou ze Spojených států. Tam totiž drama s Joshem Brolinem a Kate Winslet mlátí negativy hlava nehlava. Film naštěstí stál jen 18 mega, takže škody budou minimální.

Na osmičce právě Špinavý trik se 4,3 miliony. Film v Americe překonal 130 milionů a je tak nejúspěšnějším Russellovým filmem vůbec. O deváté a desáté místo se dělí Já, Frankenstein a Vlk z Wall Street, oba utržili po 3,5 milionech. Scorseseho Vlk má ve Státech aktuálně 104 miliony a je tudíž třetím nejúspějším filmem téhle režisérské legendy, hned po Skryté identitě a Prokletém ostrovu.

Příští týden nás čeká Lego příběh a Clooneyho válečné zachraňování obrazů "vojínem Ryanem" (Mattem Damonem), s názvem Památkáři.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest