The Monuments Men zachraňují umění před nacisty

The Monuments Men zachraňují umění před nacisty | Fandíme filmu
George Clooney režíruje sebe, Matta Damona či Billa Murrayho v bitvě o záchranu evropského kulturního dědictví. Máme pro vás první trailer.

George Clooney se rozhodl režírovat již pátý celovečerní film. Akční thriller The Monuments Men v koprodukci Columbia Pictures a 20th Century Fox se začal natáčet 5.března 2013 v Berlíně. Clooney společně s Grantem Heslovem sepsali scénář na motiv knihy Roberta M. Edsela - The Monuments Men: Allied Heroes. Hlavním lákadlem tohoto filmu bude určitě nejen děj, ale hlavně all-star obsazení. V hlavních rolích se totiž objeví George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin (The Artist, Milosrdné lži), Bob Balaban (Přízračný svět, Capote), Hugh Bonneville (Dohola, Třetí hvězda) a John Goodman. Toto seskupení herců je opravdu pozoruhodné a tvůrci doufají, že The Monuments Men budou jedním z adeptů na Oscara. V našich kinech se snímek objeví 16.1.2014.

Předloha vychází ze skutečných událostí a pojednává o jednom z největších honů za pokladem v historii. V době druhé světové války byla vytvořena četa, složená z ředitelů muzeí, historiků a kurátorů, s jediným úkolem. Jejich úkolem je záchrana uměleckých děl z rukou nacistických zločinců, dřív než budou tyto poklady navždy ztraceny. Za nepřátelskou linií, často beze zbraně, riskují civilové své životy pro záchranu tisíce let kultury.

Akční thriller slibuje komediální nádech i téměř nevídané obsazení, přesto mě trailer více méně zklamal. Tak zajímavý příběh a přitom trailer je suchý a nic neříkající. Doufám, že film bude lepší. Jak upoutávka zapůsobila na vás?

The Monuments Men: První trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest