Box Office: Já, Frankenstein jsem nevydělal nic

Box Office: Já, Frankenstein jsem nevydělal nic | Fandíme filmu
Do kin se dostala jen jedna chudá novinka, tak raději rekapitulujeme trvalky.

Na prvním místě pořád zůstává Ride Along s 21 miliony dolarů. Aktuálně má film na americkém kontě 75,5 milionů dolarů a předpoklady konečného výsledku se pohybují okolo 120 milionů. Pokračování je nevyhnutelné.

Druhé místo drží Na život a na smrt, kterému tento víkend ještě přibylo přes sto kin a utržilo tak 12,6 milionů. Stovku z Ameriky překročí americké komando někdy během příštího měsíce. Studio Universal si mne ruce, protože to bylo naposledy v roce 1994, kdy jedno studio drželo první dvě příčky po dva týdny v kuse.

Velká oříšková loupež má třetí místo a diváci na něj chodí očividně jen z nudy, jelikož buď už viděli Ledové království anebo čekají na únorový LEGO příběh. To ale filmu stačí k víkendovým 12,3 milionům. Uvidíme, jak si film povede v Jižní Koreji, odkud pochází jeden z investorů, očividně je to ale jedno, protože dvojka už se chystá.

Čtvrté místo patří právě Ledovému království, kterému diváci nadělili dalších 9 milionů a je pravděpodobné, že překoná Já, padouch 2 a vyhoupne se i přes miliardu. Zatím je celosvětově na 810 milionech.

Na pětce Jack Ryan: V utajení vydělává téměř v utajení 8,8 milionů. I v zahraničí téměř nikdo agenta nepostřehl, ale současných 46,5 milionů není zase taková pohroma. Během příštího týdne půjde film teprve přes 80 milionů dolarů a všechno zatím putuje hlavně na propagační náklady.

Až na šestce se rozplázl Já, Frankenstein s 8,2 miliony. Žádná očekávání, zamlčené recenze a pitomé trailery napovídají o nudné fantasy a tvůrci ji skutečně doručili. Samozřejmě americké výdělky jsou právě teď irelevantní a bude se čekat, jestli film neprorazí někde v zahraničí, jak se povedlo třeba Plánu útěku. Zajímavé je, že studio Lionsgate nemá ve filmu žádné peníze, takže je mu naprosto ukradené, jak si film povede. Do propagace navíc také nelalilo moc dolarů, což celkem vypovídá o důvěře v Aarona Eckharta a jeho fackování s gargoyly.

Co další starší kousky? Špinavý trik připočetl k americkým 120 dalších 7 milionů dolarů. Vlk z Wall Street utržil 5 milionů a příští týden prolomí stovku z Ameriky. Her se zase může těšit příští týden na celkových 20 milionů. Laciný horor Devil's Due si vydělává pomalu svoje a celosvětově je na 19 milionech.

Druhý Hobit prolomil 250 milionů dolarů a v Čechách je pro zajímavost na 87 milionech korun. Gravitace se v obnovené premiéře vyšplhala na 260 milionů, Blízko od sebe si přihráblo 5 milionů a je na 26,5 milionech, 12 let v řetězech má v Americe 43 milionů a celosvětově je nad 70 miliony.

Dalším oscarovkám už moc nominace nepomohou, protože do ceremoniálu bude většina na DVD. Klub poslední naděje má ale v současnosti z Ameriky 20 milionů, Nebraska 12 milionů, Philomena 25 milionů a Kapitán Phillips 106 milionů.

Příští týden nám článek ozvláštní dvě novinky - Prodloužený víkend Jasona Reitmana a debut That Awkward Moment se Zacem Efronem.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest