Batman vs. Superman se o rok odkládá

Batman vs. Superman se o rok odkládá | Fandíme filmu
Jaké je nové datum premiéry a proč k odsunu došlo?

Původně měl Batman vs. Superman vstoupit do kin 16.7. 2015, nicméně jako blesk z čistého nebe se objevila zpráva, že byla premiéra odložena na 6.5. 2016, tedy bezmála o rok! Warner v oficiálním vyjádření uvádí, že rozhodnutí odsunout premiéru bylo učiněno po odložení natáčení, ke kterému podle prvních zvěstí mohlo dojít kvůli údajnému poranění Bena Afflecka. Podle prvních zpráv si Affleck poranil nohu a zranění jej vyřadí alespoň na šest týdnů, podle zprávy Warneru se natáčení odsouvá do druhého čtvrtletí letošního roku. To by mělo filmařům dát čas „plně realizovat jejich vizi a vizuálně komplexní příběh“.

Zprávy o Affleckovi v tuto chvíli nejsou potvrzené, je tedy klidně možné, že odsunutí natáčení o několik měsíců zapříčinily právě tvůrčí důvody - snaha o dovedení filmu k dokonalosti. A proč by měl několikaměsíční odklad natáčení způsobit roční odklad premiéry? Nejspíš proto, že původní datum by filmaři nestihli a zbytek léta 2015 je extrémně nabitý. A letní sezona je zkrátka nejlukrativnější. Takže se počkat vyplatí.

V květnu 2016 nás prozatím čekají komiksové žně, protože 6.5. už má vedle Supermana nahlášenou premiéru také prozatím nepojmenovaný film Marvelu, o pár týdnů později vstoupí do kin X-Men: Apocalypse a o další dva týdny později je na řadě Amazing Spider-Man 3. Čtyři velké komiksovky ve třech týdnech, to je zkrátka sebevražda, takže lze očekávat, že někdo ze svého termínu vycouvá.

O dalších informacích ohledně odsunutí Batman vs. Superman vás budeme informovat.

Zdroje: Deadline, Batman-news I, Batman-news II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest