Kterým hercům se vyplatí dávat milionové výplaty

Kterým hercům se vyplatí dávat milionové výplaty | Fandíme filmu
Žebříček hereček a herců, kteří mají nejlepší poměr vynaložených nákladů na výplaty a příjmů, které pomohou studiím vytěžit z filmových diváků.

S blížícím se koncem roku dostává lidská posedlost statistikami prostor ke svému uspokojení. Nedávno jsme vás seznámili s žebříčkem nejvýdělečnějších herců roku 2013 magazínu Forbes. Tehdy šlo pouze o hrubou sílu – o prostý součet tržeb filmů, na kterých se konkrétní herec podílel – a tak nepřekvapivě vítězili muži. Tentokrát byl magazín Forbes ve své metodice rafinovanější, a tak si lépe vedly naopak ženy.

Hollywood platí svým top hvězdám miliony dolarů za film. Některé z nich si to zaslouží, jiné nikoliv. Prestižní ekonomický časopis Forbes vypočítal na základě souhrnných dat týkajících se tržeb z kin, prodeje DVD a Blue-ray nosičů, kolik jednotlivý herci průměrně studiu vydělali za každý do nich vložený dolar. Součástí rovnice je tak rozpočet filmu, příjmy z kin a digitálních nosičů a přirozeně gáže daného herce. Výsledkem je průměrné číslo návratnosti za poslední tři filmy. Jedná se tak o žebříček herců, kteří jsou z hlediska investice nejrentabilnější.

Na samotném vrcholu letošního žebříčku se sluní herečky nastupující generace, které si donedávna nemohly říci o multimilionové honoráře za film a díky tomu tak představovaly skvělou investiční příležitost. Logicky si pak budou moci s rostoucím vlivem nárokovat v budoucnosti vyšší honorář. Vedle několika relativních „nováčků“ se do žebříčku dostala i osvědčená jména. Pojďme se tedy podívat, kdo je z finančního hlediska největším přínosem pro filmové studio.

1. Emma Stone ($80.70 za $1) dokázala studiu za každý dolar, který jí zaplatilo, vrátit nazpět více než 80 dolarů. Za svou pozici vděčí především roli Gwen Stacy v Amazing Spidermanovi a v oscarovém hitu Černobílý svět. Naneštěstí pro Emmu, součástí metodiky výpočtu nejsou animované filmy, u kterých je sporné, do jaké míry jsou herci opravdovým lákadlem. Forbes tak nebral v úvahu hit letošní sezóny – animák Croodsovi.

2. Mila Kunis ($68.70 za $1) se blýskla dvěma snímky – fantasy Oz: the Great a Powerful a komedií Ted. Mila dostala na výplatách ve sledovaném období 11 miliónů dolarů a je nyní v pozici, kdy si může říci o mnohem víc peněz za každou novou roli.

3. Jennifer Lawrence ($68.60 za $1) obsadila bronzovou příčku taktéž s návratností téměř 70$ za každý dolar, který do ní studio vložilo. Jedna z nejžádanějších hereček současnosti zabodovala hitem Hunger Games a romantickým dramatem Terapie Láskou.

4. Natalie Portman ($31.30 za $1) poslední dobou netočí s takovou frekvencí, na jakou jsme u ní byli zvyklí. Pokud ji ovšem dostanete před kameru, můžete se být jistí, že to bude velký trhák, což je případ nového Thora s podtitulem Temný svět.

5. The Rock ($31.10 za $1) uzavírá první pětici se ziskovostí 31$ na každý vynaložený dolar. Hvězda akčního žánru boduje především díky automobilové sérii Rychle a Zběsile.

Na děleném šestém a sedmém místě se umístili agent 007 Daniel Craig a Australan Russell Crowe ($25.60 za $1). Top 10 uzavírá ústřední trio z upírské romance Stmívání - Kristen Stewart ($25 za $1), Robert Pattinson ($23.50 za $1) a Taylor Lautner ($21.40 za $1). Čistě pro zajímavost, na opačném pólu žebříčku se umístil a nejpřeplacenější hvězdou se tak stal Adam Sandler ($3.40 za $1).

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest