TOP 10 nejvýdělečnějších hereček Hollywoodu

TOP 10 nejvýdělečnějších hereček Hollywoodu | Fandíme filmu
Renomovaný časopis Forbes opět uveřejnil každoroční žebříček nejlépe vydělávajících hereček.

S trochou nadsázky můžeme překřtít továrnu na sny na továrnu na peníze. Hollywood - epicentrum filmového průmyslu - představuje business, ve němž se točí miliardové částky. Ale do jaké míry dokáže být štědrý ke svým hvězdám? Časopis Forbes každoročně sestavuje, ve spolupráci s filmovými agenty, studiovými manažery a dalšími odborníky z branže, žebříček deseti nejlépe vydělávajících hereček. Letos došlo k několika změnám, které podtrhují nově nastupující trend. V žebříčku tak nalezneme stálice filmového nebe, ale i herečky, jež se teprve vypracovávají na vrchol. Pojďme se společně podívat na to, kterým hollywoodským kráskám přiteklo za posledních dvanáct měsíců (červen 2012 - červen 2013) do kapes nejvíce finančních prostředků.

1.  Angelina Jolie ($33 miliónů) nenatočila žádný film od roku 2010, kdy se (fyzicky) objevila po boku Johnyho Deppa ve snímku Cizinec. V posledních době se koncentruje na režii a produkování. Prvenství si zajistila díky tomu, že si může, jako jedna z mála hereček, říci o šek na $15 miliónů za film, což je i případ jejího nového filmu Sleeping Beauty, ve kterém si zahraje zápornou roli zlé čarodějnice. Loni se také stala tváří módní značky Louis Vuitton.

2. Jennifer Lawrence ($26 miliónů) zazářila ve svých 22ti letech v romantickém dramatu Terapie láskou, za které si domů odnesla oscarovou sošku. Přesto za většinu svého výdělku může poděkovat postapokalyptické sáze Hunger Games. V žebříčku ji budeme vídat s železnou pravidelností i v příštích letech, jelikož její tvář je nedílnou součástí dvou současných filmových sérií: zmíněných Hunger Games a X-Men.

3. Kristen Stewart ($22 miliónů) proslavila Twilight sága. Loni se objevila ve fantasy filmu Sněhurka a lovec a v závěrečném rozuzlení upírské romance. Forbes předpovídá, že v následujících letech se bude muset Kristen s čelními pozicemi rozloučit.

4. Jennifer Aniston ($20 miliónů) je jednou ze stálic žebříčku. Pravidelně se objevuje v jednom nebo dvou filmech ročně. Letos se můžeme těšit na její nový film Millerovi na tripu.

5. Emma Stone ($16 miliónů) uzavírá elitní pětku. Společně s Jennifer Lawrence je zástupkyní nové generace nastupujících hereček. Oběma se letos podařilo prorazit do skupiny 100 nejmocnějších celebrit. Do žebříčku se dostala díky rolím v komiksovém hitu The Amazing Spiderman, kriminálním dramatu Gangster Squad: Lovci Mafie a animáku Croodsovi.

6. Charlie Theron ($15 miliónů) si upevnila svou pozici jedné z nejžádanějších hereček současnosti v loňském sci-fi Prometheus a fantasy Sněhurka a lovec. V roce 2014 by se měla objevit hned ve čtyřech filmech.

7. Sandra Bullock ($14 miliónů) se dostala do žebříčku, přestože natočila za poslední 4 roky pouze 3 filmy. Na dva z nich se můžeme těšit tento rok. Akční komedie Drsňačky se právě nyní promítá ve většině tuzemských kinosálů. Na podzim se pak objeví vedle nestárnoucího George Clonneyho v netrpělivě očekávaném sci-fi Gravitace.

8. Natalie Portman ($14 miliónů) představí letos na podzim svůj jediný film, jímž je Thor: Temný svět. Ovšem v roce 2014 ji budeme mít příležitost vidět hned třikrát, kupříkladu v hvězdně obsazeném hudebním dramatu Lawless.

9. Mila Kunis ($11 miliónů) to v tomto roce poprvé dotáhla do elitní desítky, především díky hitům jako Méďa a Mocný vládce Oz. Atraktivní černovláska se slovanskými kořeny má poslední dobou nabitý kalendář a je tudíž pravděpodobné, že ji budeme vídat v podobných seznamech častěji.

10. Julia Roberts ($11 miliónů) nezažívá v poslední době z filmového hlediska příliš úspěšné období. Značnou část jejího příjmů tvoří reklamní smlouva s kosmetickou firmou Lancome. Na přelomu roku se ovšem objeví ve vysoce očekávaném komediálním dramatu August: Osage County po boku Meryl Streep a Ewana McGregora.

Zdroje: Forbes, HP

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest