The Rock je nejvýdělečnějším hercem roku 2013

The Rock je nejvýdělečnějším hercem roku 2013 | Fandíme filmu
Žebříček herců s nejlepších čuchem na výdělečné filmy překvapivě nevede Robert Downey Jr.. Umístilo se osm mužů a dvě ženy.

Na tradiční žebříček nejvyšších příjmů si budeme ještě muset počkat, ale už teď dal ekonomický časopis Forbes dohromady žebříček herců a hereček v hlavních rolích, kteří pomáhali v kinech vygenerovat nejvyšší tržby. V zásadě se jedná o prostý součet tržeb všech filmů, na kterých se vítězná desítka letos podílela, takže se pořadí ještě teoreticky může vyvíjet, ale i tak slouží následující výčet jako slušný přehled toho, kdo má dobrého agenta, nos na úspěšné projekty a trochu toho štěstíčka. (Pozn.: Čísla jsou orientační, od vydání žebříčku mohla mírně narůstat)

1. Dwayne Johnson

Celkové tržby jeho letošních filmů: 1,3 miliardy dolarů

Rock se na vrchol žebříčku vyšplhal především díky Rychle a zběsile 6 (789 milionů), které doplňují G.I. Joe 2 a Pain and Gain.

2. Robert Downey, Jr.

Celkové tržby jeho letošních filmů: 1,2 miliardy dolarů

Downey hraje nejbohatšího superhrdinu na světě (nebo je to Bruce Wayne?), takže by jej člověk podvědomě čekal na prvním místě, jenže Downey letost natočil jeden jediný film. I když ten úplně nejvýdělečnější. Co se skutečných příjmů týče, tam Downey The Rocka v posledním měřeném období (kam spadají i výplaty za výše zmíněné filmy) předběhl – Downey vydělal 75 milionů dolarů, The Rock „jenom“ 46 milionů. - viz žebříček herců s nejvyššími příjmy

3. Steve Carell

Celkové tržby jeho letošních filmů: 964 milionů dolarů

Já padouch 2 je druhý nejvýdělečnější film letošního roku, Carell navíc pár dolarů přihodil ještě z propadáku Incredible Burt Wonderstone a indie komedie The Way Way Back.

4. Vin Diesel

Celkové tržby jeho letošních filmů: 887 milionů dolarů

Rychle a zběsile v kinech zrychluje a zrychluje, takže šestka utržila v kinech dokonce 789 milionů, ke kterým nějaké ty „drobné“ přidal ještě Riddick.

5. Sandra Bullock

Celkové tržby jeho letošních filmů: 862 milionů

První (a pouze jedna ze dvou) žena žebříčku, které hrála do karet především neuvěřitelně úspěšná Gravitace, která si volným prostorem doplachtila až pro 632 milionů. Zbylé peníze Sandře dodaly Drsňačky.

6. Paul Walker

Celkové tržby jeho letošních filmů: 789 million

Na Paulovi je krásně vidět, jakou obrovskou sílu má Rychlá a zběsilá série. Vin Diesel sice s Riddickem možná také žádnou díru do světa neudělal, nicméně Paul měl letos v kinech hned tři další filmy, jejichž tržby jsou dokonce i v součtu naprosto zanedbatelné nebo ani nejdou dohledat. S Rychlou a zběsilou partou zkrátka Walker vyhrál jackpot, který mu ve volném čase umožňoval pracovat na filmech dle jeho gusta, bez ohledu na honorář. Škoda, že si toho gusta nestačil užít víc.

7.-8. Billy Crystal

Celkové tržby jeho letošních filmů: 743 milionů

Billy to s prací zbytečně nepřehání. Jednou za čas nadabuje Příšerky (letos Univerzitu pro příšerky) nebo odmoderuje Oscary a má vystaráno.

7.-8. John Goodman

Celkové tržby jeho letošních filmů: 743 milionů

Goodmana sice letos bylo možné v kinech vidět ve filmech jako Pařba na třetí, Stážisti nebo Inside Llewyn Davis, ale Forbes opravdu počítá jen hlavní role, takže se John dělí o sedmou a osmou příčku s Crystalem, společně se kterým nadaboval hlavní duo v Univerzitě pro příšerky.

9. Chris Hemsworth

Celkové tržby jeho letošních filmů: 701 milionů

Thor dvojka překonal jedničku o pořádný balík a vedle toho Hemsworth společně s Rivaly málem přidal další stovku.

10. Jennifer Lawrence

Celkové tržby jeho letošních filmů: 700 milionů

Jennifer Lawrence je druhou ženou žebříčku a má docela slušnou šanci, že se jí ještě podaří předběhnout Chrise Hemswortha a možná i další sedmisetmilionové hráče. Vražedná pomsta v kinech stále vydělává a k ní se přidává Špinavý trik Davida O. Russella, který poženou oscarové ambice. 

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest