Indiana Jones 5: Natáčení už nic nebrání

Indiana Jones 5: Natáčení už nic nebrání | Fandíme filmu
Disney vyřešil všechny právní otázky, takže jakmile budou všichni zúčastnění připravení, můžou klidně nachystat další film.

Vedle Star Wars získal Disney koupí LucasFilmu ještě jedno zlaté tele – Indianu Jonese. Jenže i když si nejslavnějšího archeologa koupil zdánlivě sakumprásk se vším všudy, jedna klíčová drobnost mu přeci jen chyběla. Právo na distribuci zůstalo v rukou konkurenčního Paramountu. Dokud se tedy obě studia nedohodla, další vývoj situace stál na mrtvém bodě. Disney by nechtěl svěřit svůj osud (a tučné podíly) do rukou Paramountu a ten naopak musel vědět, že za dané situace další film zkrátka nevznikne a dolary se sypat nebudou. Proto bylo nakonec pro obě strany přínosné se dohodnout.

V rámci aktuálně uzavřených smluv získal Disney práva na distribuci a marketing jakýchkoliv budoucích filmů ze série. Paramountu nadále zůstala distribuce čtyř doposud natočených filmů a z těch budoucích získá procenta ze zisku. A i když nikdo z Disneyho ani vzdáleně nenaznačil, že by další Indy byl oficiálně potvrzen, řekněme si to na rovinu: Kdyby studio v budoucnu nechtělo populární ságu znovu otevřít, rozhodně by se s právním vyjednáváním neobtěžovalo.

Hlavní hvězda, Harrison Ford, se nedávno nechal slyšet, že ve svém vysokém věku (71 let) nevidí sebemenší problém a do natáčení by se pustil hned. Jednoduše by přešel do role, kterou měl v Poslední křížové výpravě Sean Connery. Občas se dokonce objevují spekulace o tom, že Forda vůbec nezajímají nové Hvězdné války, ale svou případnou účast by použil jako páku k vyjednávání o dalším Jonesovi. To jsou ale opravdu jen divoké teorie. Jisté je, že Ford by si svou nejslavnější roli zopakoval rád a Steven Spielberg by pětku také klidně natočil. Problémy tak mohou být jedině s Georgem Lucasem, bez kterého Spielberg točit nechce. A jak víme, Lucas je v hollywoodském důchodu a v budoucnosti chce točit už jen menší věci. Ale kdo ví, třeba si to jeden z pánů rozmyslí.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest