Jurassic World není žádný restart, říká režisér

Jurassic World není žádný restart, říká režisér | Fandíme filmu
Čeká nás nový film se starou známou DNA. Konečně také známe první konkrétní informace o ději a vypadá to, že by se jeden herec z původní trilogie mohl přeci jen vrátit.

Pokud vás neustálé remakování rozčiluje, můžete být klidní. Režisér Colin Trevorrow na svém twitteru potvrdil, že Jurský svět existenci předchozích filmů popírat nebude! Nový film se bude odehrávat 22 let po událostech prvního Jurského Parku, a ačkoliv to pořád vypadá že se prakticky nikdo z původních herců nevrátí, je podle Trevorrowa „reboot“ až příliš silné slovo. Jednoduše řečeno nás tedy nejspíš čeká to samé, co Transfomers – nový příběh ve stejném světě.

A ten svět by měl být pořád takový, jaký jej známe. Na přípravě vizuální podoby filmu se nejprve podílel Rick Carter, vedoucí výpravy Jurského Parku 1 a 2, který nedávno odešel připravovat Star Wars VII a svou práci předal Edovi Verreaux, který pracoval už na Jurském Parku 3. Carter slibuje, že nový film bude mít s těmi starými doslova „stejnou DNA“. Což zaručí i fakt, že se bude natáčet opět na Havaji, což potvrzuje i senátorka Mazie Hirono, která se kvůli natáčení nedávno setkala s producentem Stevenem Spielbergem.

O příběhu toho zatím příliš nevíme, ale Ty Simpkins, který si ve filmu zahraje mladšího bratra Nicka Robinsona, už čte scénář a prý je to nehorázná pecka. Na druhou stranu je mu dvanáct a v tom věku by jako naprostá pecka připadal asi naprosto jakýkoliv film s dinosaury, ve kterém by si mohl zahrát...

Nějaké informace ale o ději přeci jenom konečně máme. Hlavním hrdinou filmu bude mrzutý bývalý voják, který se postaví proti inteligentní korporátní vědkyni. Vojáka si měl zahrát Josh Brolin, ale po tom, co roli odmítl, by ji mohl dostat Chris Pratt, který před nedávnem dotočil Guardians of the Galaxy a zdá se, že se definitivně etabloval v první hollywoodské lize. Vědkyni si zahraje už dříve potvrzená Bryce Dallas Howard. Vedle Pratta se o blíže nespecifikovanou roli ve filmu uchází také Irrfan Khan.

Kdo naopak popřel svou účast, je Idris Elba, který tvrdí, v jeho případě se jednalo o pouhé drby a nikdy o filmu s nikým nejednal. Možnou účast vyvrátil také Vince Vaughn, který hrál jednu z hlavních rolí v Jurském Parku 2. Zdá se tak, že jediným hercem z původní trilogie, který by se mohl v novém filmu objevit, je pro tuto chvíli BD Wong, který hrál v prvním filmu doktora Wu. Fanoušek se jej na twitteru optal, jestli netuší, co se po skončení Jurského Parku s jeho postavou stalo a Wong odpověděl: „Kdo ví, zůstaňte na příjmu...“. Tak že bychom se malé spojnice s původní trilogií přeci jen dočkali?

A malá perlička na závěr: Paleontolog a poradce filmařů Jack Horner nedávno připustil, že nedávno četl scénář k Jurskému světu a pořád podle jeho slov platí, že se ve filmu můžeme těšit na nového děsivého dinosaura, kterého nám sliboval už v minulosti. Což jde ruku v ruce s režisérovým prohlášením, že Jurassic World bude „děsivé sci-fi dobrodružství“. Těšíte se?

Zdroje: THR, BD Wong, KBZK Bozeman MT News, Coming Soon, Coming Soon II, Mazie Hirono, Huffington Post, Ty Simpkins, Colin Trevorrow, Piper Picks

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest