Gran Turismo: Další závodní hra se promění ve film

Gran Turismo: Další závodní hra se promění ve film | Fandíme filmu
Do vývoje se ženou další závodní auta. Tentokrát se filmové adaptaci rozhodlo vyjet vstříc z herních konzolí slavné Gran Turismo.

Automobilové závody baví veřejnost po celém světě a filmům s touto tématikou se daří přilákat do kin (většinou) značný počet diváků. V sérii Rychle a zběsile se ale v poslední době cílí spíš na to, jaký známý herec usedne za volant nadupané káry, než aby se auta tlačila do každého druhého záběru. Přiživit se na úspěchu rychlé a zběsilé frančízy se příští rok pokusí filmová adaptace Need for Speed. Vedle videoherní značky NfS je už ale jasné, že svou šanci na zfilmování dostane i populární závodní simulátor Gran Turismo, jehož šestý díl dorazí na pulty obchodů začátkem nadcházejícího měsíce.

Gran Turismo vzniká pod studiem Sony, kde na něj dohlíží producenti snímku The Social Network, Dana Brunnetti, Micheal De Luca anebo herec Kevin Spacey. Studio nemíní ztrácet čas a hodlá projekt posunout k realizaci co nejdříve. Scénář už dostal na starost Alex Tse, který se podílel na filmových Watchmenech. S vymýšlením příběhu pro Gran Turismo nebude mít ale příliš práce. Snímek bude totiž sledovat dění, které se odehrává během skutečné soutěže Nissan GT Academy.

Ta vznikla v roce 2008 ve spolupráci se Sony Computer Enterainment Europe, Polyphony Digital a automobilky Nissan. V této mezinárodní soutěži se nejlepším hráčům Gran Turisma naskytne možnost předvést své řidičské dovednosti v sérii virtuálních závodů. Ti nejtalentovanější mají šanci se od herního volantu dostat do skutečného závodního auta a rozjet to na okruhu Silverstone v Anglii. Ten nejlepší poté získá odměnu v podobě obsazení do závodního týmu Nissan, kde se mu dostane veškerý výcvik a licence potřebné pro účast v mezinárodních závodech. V podstatě tedy půjde o příběh, v němž si hrdina pokusí splnit svůj vysněný sen a stát se profesionálním závodním jezdcem. Máme zde nějaké hráče Gran Turisma? Chtěl by si někdo zkusit takovouto soutěž?

Na závěr přikládáme krátkou video ochutnávku z Nissan GT Academy.

Gran Turismo: Recruitement

Zdroje: THR, Gran Turismo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest