Hot Wheels: Bláznivá autíčka dostanou vlastní film

Hot Wheels: Bláznivá autíčka dostanou vlastní film | Fandíme filmu
Po robotických Transformerech, G.I. Joe figurkách a deskové Bitevní lodi, to zkusí na filmovém plátně i rychlé angličáky.

Jistě většina z vás viděla nějakou tu reklamu na angličáky značky Hot Wheels, kde se autíčka ve vysokých rychlostech řítí po předem dané dráze vstříc lopingům nebo ohnivým kruhům. Hot Wheels pronikly na televizní obrazovky v podobě několikadílných animovaných seriálů, filmů, ale také se s nimi můžeme setkat ve videohrách. Možná ale netušíte, že celovečerního live-action zpracování jsme se mohli dočkat ještě dříve, než na plátno velkolepě vpadli Transformeři od Hasbra.

Práva na zfilmování autíček od Mattela totiž získalo v roce 2003 studio Columbia Pictures a režie se měl ujmout McG, který však o tři roky později funkci opustil a měl se podílet na filmu pouze jako producent. Projekt se ale přesto nepodařilo popostrčit k realizaci a tak filmová práva v roce 2009 skončily na stole Warnerů a producenta Joela Silvera (trilogie Matrix). Joel ale nakonec dal přednost jiným autíčkům, Speed Racerovi bratří Wachowských.

O práva projevil zájem i producent Lorenzo di Bonaventura (Transformers, G.I. Joe), ale nakonec film vznikne pod hlavičkou Legendary Pictures. Na režisérskou stoličku usedne koordinátor kaskadérů a pomocný režisér v jedné osobě, Simon Crane, který se podílel například na Tróje, Terminátorovi 3 nebo letošní Světové válce Z. Novou verzi scénáře v současnosti přepisuje Paul Attanasio, který si vysloužil dvě nominace na Oscara (Otázky a odpovědi, Krycí jméno Donnie Brasco). Přesto má za sebou převážně televizní tvorbu. Tvůrci dodávají, že nepůjde o film pro malé dětičky, ale o akční thriller. 

Zdroje: THR, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest