Star Wars Epizoda VII: Definitivní datum premiéry

Star Wars Epizoda VII: Definitivní datum premiéry | Fandíme filmu
Tak dlouho se spekulovalo, zda se nebudou Hvězdné války odkládat, až jsme se dočkali jasné odpovědi. A proč projekt opustil scenárista Arndt?

Oficiální datum je tedy jasné, Star Wars: Epizoda VII vstoupí do amerických kin 18.12. 2015. Dá se přitom předpokládat, že česká i slovenská premiéra se uskuteční v obdobném termínu. Hvězdné války doposud tradičně vstupovaly do kin vždy v květnu, co tedy Disneyho přimělo k půlročnímu odsunu? Největší roli bude hrát zřejmě skutečnost, že filmaři nestíhají a potřebují co nejvíc času. Celou kauzu jsme podrobně zmapovali v minulé novince, dnes už jen doplním aktuální prohlášení režiséra J.J. Abramse, podle kterého musel scenárista Michael Arndt projekt opustit právě kvůli časovému presu. Abrams v tandemu s Lawrencem Kasdanem (Star Wars: Epizoda V) prý dokáží pracovat dost rychle na to, aby scénář dokončili včas. S Arndtem se prý filmaři rozešli v dobrém a není vyloučené, že se v budoucnu bude na nějakých Hvězdných válkách opět podílet.

Další důvody odsunutí premiéry jsou čistě strategické. Na přelom dubna a května má Disney naplánované už Avengers: Age of Ultron a nedávno byl o půl roku odsunut také Tomorrowland. Původně jsme jej měli vidět v listopadu 2014, nakonec do kin vstoupí 22.5. 2015. Prosinec 2015 je také v současnou chvíli jediný prosinec v dohledných letech, kdy v kinech nepoběží ani Hobit ani Avatar, takže bude mít Disney celé svátky a celý začátek dalšího roku jenom pro sebe, protože v téhle době prosincovým blockbusterům konkurují pouze filmy s oscarovými ambicemi a méně exponované žánrovky, od kterých nikdo neočekává zářné výkony.

Vedle data premiéry bylo potvrzeno také promítání filmu ve 3D, jenže už delší dobu víme, že J.J. Abrams hodlá Star Wars, stejně jako všechny své dosavadní filmy, natáčet na analogové kamery, takže nás čeká post-konverze. Avšak je pravda, že třeba u Star Trek: Do temnoty byla docela k přežití, takže doufejme, že J.J. vše ohlídá i tentokrát.

Zdroje: Deadline, StarWars.com, Boba Fett Fanclub, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest