Tomorrowland: První oficiální synopse

Tomorrowland: První oficiální synopse | Fandíme filmu
Natáčení novinky Brada Birda před časem začalo, a tak Disney vydává tiskové prohlášení.

Damon Lindelof a tajemství, to jde dohromady. Řeknou si jedni. Druzí obratem odvětí, že tahle kombinace zavání průšvihem. Proto to Tomorrowland, nový snímek režiséra Brada Birda (ke kterému Lindelof připravil scénář), nebude mít mezi internetovými fanoušky v žádném případě jednoduché. A Disney situaci příliš nepomáhá, když mysteriozní auru filmu podporuje. Vznikají virální weby (pro zájemce – The Optimist), na filmových výstavách se místo tradičního posezení s herci ukazuje tajemná schránka z pozůstalosti Walta Disneyho a skutečné atrakce v zábavních parcích údajně dostanou ve světle blížícího se filmu nový význam. Dle Lindelofových slov je totiž připravený materiál tak bohatý, že jej jeden film nemůže pojmout, a proto je třeba jej rozptýlit také do celé řady přidružených aktivit.

Navzdory eskapádám s tajemným kufříkem a odkazování na atrakce v zábavních parcích to ale vypadá, že by film měl pojednávat přibližně o tom, co naznačovaly starší zprávy. Natáčení filmu začalo zkraje srpna v kanadském Vancouveru a pár týdnů na to Disney konečně vydává oficiální prohlášení, ve kterém nechybí také první oficiální synopse:

Mladou, optimistickou dívku, plnou vědecké zvídavosti a kdysi geniálního vynálezce otupeného deziluzí, spojuje osud. Navzdory nebezpečí se společně pokoušejí odhalit tajemství záhadného místa kdesi v oceánu času a prostoru, které mají oba ve své paměti zapsané jako „Tommorrowland“ (Země zítřka).

Jak sami můžete vidět, neurčitá synopse se příliš neliší od toho, co jste si mohli přečíst v našem starším článku, který film představuje podrobněji:

Tvůrci nám slibují dobrodružnou sci-fi výpravu geniální mladé dívky, jejímž cílem je zachránit místo zvané Tomorrowland. Pomocnou ruku jí nabídne zahořklý vynálezce Frank (George Clooney), který byl v útlém věku nucen fascinující místo nedobrovolně opustit. Ústřední trojici doplní dětský robot Athena (Raffey Cassidy). Do cesty se jim postaví zkorumpovaný a zkažený vůdce Tomorrowlandu jménem Nix (Hugh Laurie alias Dr. House). Do zatím neznámé role byl potvrzen i Thomas Robinson (The Switch). Součástí příběhu by mělo být i multidimenzionální cestování, pomsta napříč časovými liniemi a filosofický střet Nixe, který se snaží dosáhnout technického pokroku ve vlastní prospěch a Franka, který věří v kreativní a svobodné myšlení.

Nově jsme se dozvěděli, že hlavní hrdinku ztvární Britt Robertson (seriál Under the Dome), a že o blíže nespecifikované roli jedná Judy Greer (seriály Arrested Development či Dva a půl chlapa). Film režíruje Brad Bird, na scénáři se podíleli Damon Lindelof a Jeff Jensen (známý především jako jeden z autorů EW), česká premiéra je stanovena na 18.12.2014. V galerii najdete oficiální logo filmu.

Zdroje a další čtení: Collider, Slashfilm, Deadline, Coming Soon

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest