Star Wars VII chystal a stále chystá George Lucas

Star Wars VII chystal a stále chystá George Lucas | Fandíme filmu
Opravdu se George Lucas nadobro vzdal Hvězdných válek? Ne tak docela. A můžeme čekat ve filmu Benedicta Cumberbatche?

Když George Lucas prodával hvězdné impérium Disneymu, vypadalo to, že chce Hvězdné války konečně nechat jít a zaměřit své síly jinam. Jistě, dalo se předpokládat, že pokud by o to jeho nástupci stáli, svůj názor a radu jim kdykoliv poskytne. Teď se však ukazuje, že Georgův vliv na novou trilogii bude mnohem větší než se mohlo zdát. Dříve jsme věděli pouze tolik, že Lucas předal producentce Kathleen Kennedy nějaké své nápady, ve firmě bude působit už jenom jako konzultant a chce dílo přenechat dalším generacím. Teď nám Georgův syn Jett svěřil několik dalších podrobností.

Přibližně rok před oznámením prodeje LucasFilmu, sedl otec ke stolu a začal psát nové Hvězdné války. Nové trilogii se věnoval půl roku, pak začala jednání s Disneym. Lucas tedy nepředával „pár nápadů“, ale půl roku práce. Odchod z LucasFilmu Jett popsal jako vypuštění dětí z rodného hnízda. Rodič je sice chce vidět roztáhnout vlastní křídla, ale nejraděj by je pořád ochraňoval. J.J. Abrams byl pro svůj úkol speciálně vybrán a Lucas s ním o Star Wars prakticky pořád mluví, je mu kdykoliv k dispozici. Příští Hvězdné války podle Jetta budou dílem Lucasových plánů a Abramsova talentu. Přesný rozsah Lucasova vlivu na další trilogii znát asi nikdy nebudeme, ale určitě se nebude nikdo z nás divit, pokud bychom v dalších filmech cítili Georgeův rukopis. Klidně je možné, že bude v titulcích uveden jako (spolu)autor námětu.

Dále Jett naznačil snad už jenom tolik, že se nedomnívá, že by byl ve Star Wars kdykoliv obsazen někdo, kdo hrál ve Star Treku, takže spekulace o tom, že by si v příštích Hvězdných válkách mohl zahrát Benedict Cumberbatch, prozatím necháme u ledu a stejně tak další castingové spekulace. Jett navíc naznačil, že je značná šance, že podobně jako v minulosti budou obsazeni především málo známí herci, aby si diváci tváře nespojovali s určitým vžitým obrazem konkrétní osoby. Z novinek z poslední doby tak připomeňme už jen tolik, že pokud všechno dobře dopadne, Abrams by opět mohl točit část filmu na formát IMAX!

Zdroje: AICN, Flicks and the City

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest