Transformers a G.I. Joe se oficiálně spojí v jednom filmu

Transformers a G.I. Joe se oficiálně spojí v jednom filmu | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Blíže se představuje také nový snímek Transformers Jedna, zasazený na robotickou planetu Cybertron.

Lonští Transforers: Probuzení monster končili scénou, která zřetelně indikovala, že robotičtí Transformeři a vojáčci G.I. Joe žijí společně v jednom filmovém světě. Následně tvůrci neurčitě hovořili o tom, že do budoucna skutečně bude možné obě značky propojit, ale nikdy nebylo nic oficiálně dáno.

Teď na CinemaConu v Las Vegas studio Paramount oficiálně potvrdilo, že chystá film, který obě značky spojí. Zatím nebylo odhaleno, o čem by měl snímek pojednávat, nebo kdo jej natočí. Jasné je pouze to, že mezi výkonnými producenty figurují Steven Spielberg, Lorenzo di Bonaventura nebo Michael Bay.

Mnohem víc prostoru dostali na CinemaConu Transfomers Jedna (Transformes One), nový animovaný film, který uvidíme v našich kinech už 10. října. Snímek jde svým způsobem brát jako prequel všech dosavadních filmů, ale jde o zcela samostatný projekt. Film nemá fotorealistickou animaci, jakou známe z hraných snímků a na první pohled cílí spíš na mladší diváky. Prezentované ukázky byl plné humoru, blbinek, odlehčené atmosféry. A roboty dabují úplně jiní herci než ve filmech.

Děj je zasazený na planetu Cybetron, prapůvodní domov Transformerů. Transformers One dosud byli prezentováni jako „origin story“, jako příběh o tom, jak se budoval spletitý vztah legendárních rivalů, Optima Primea a Megatrona. Novináři nicméně reportují, že v prezentovaných záběrech chyběly byť jen náznaky nějakého zárodku sporu. Optimus a Megatron jsou v ukázkách prostě kamarádi, kteří se mezi sebou tak maximálně bratrsky škorpí.

Jsme hluboko v minulosti, kdy ještě nevypukla válka mezi Autoboty a Decepticony a všichni žijí společně jako jeden národ. Dva ústřední roboti ještě ani nemají svá současná jména. Optimus je zatím známý jako Orion (Chris Hemsworth) a Megatron jako D-16 (Bryan Tyree Henry). Žádný z nich nemá schopnost se transformovat a oba dva žijí hluboko pod povrchem Cybertronu, kde pracují jako řadoví dělníci. Dvojka se seznamuje s Bumblebeem, který je zatím známý toliko jako B-127 (Keegan-Michael Key). Společně se rozhodnou uniknout na povrch planety, kam je zakázaný vstup a je označován za smrtící. Trojka by ráda našla Sentinela Primea (Jon Hamm), velkého vůdce Transformerů, a Matrix of Leadership, mocný robotický artefakt. Výprava má změnit jejich životy jednou pro vždy.

Na povrch se hrdinové snaží dostat vlakem, na jehož palubu se vplíží. Při skrývání je ale načapá a napráská robotka Elita-1 (Scarlett Johansson), na čemž je ilustrováno, jak jsou robotičtí pracovníci na Cybertronu motivováni k tomu, aby si mezi sebou nedůvěřovali a podráželi se. Následuje honička na střeše rozjetého vlaku, která je prý spíš humorná, než napínavá nebo vzrušující. Největším vtipálkem je dle očekávání Bumblebee. Kolem projíždějícího vlaku je vidět robotické velkoměsto, který prý na první pohled připomíná Corcusant z Hvězdných válek.

Nakonec létající vlak vykolejí a prorazí na povrch Cybetronu. Bumblebee zkusí přesvědčit Elitu, aby se připojila k hrdinům. Čtveřice pozoruje svůj první východ slunce nad zničeným povrchem planety a všechny je naprosto uhrane. Všichni získávají schopnost se transformovat a zpočátku si se svými schopnostmi nevědí rady, ale učí se. Elita je přesvědčená, že schopnosti museli získat z nějakého vyššího důvodu a měli by je využít. Objeví se záporák a hrdinové se rozhodnou jej s pomocí svých nových schopností zastavit.

To je z CinemaConu vše. Už 18. dubna se máme dočkat prvního traileru, zatím bylo zveřejněné animované logo filmu:

Animovaný film Transformers One je zasazený na planetu Cybertron, z níž robotické bytosti pocházejí. Snímek je koncipovaný jako příběh zrodu Transformerů a počátků Optima Primea a Megatrona. Setkáme se s nimi v době, kdy ještě byli mladí a byli přátelé. Dozvíme se, co z nich udělalo smrtelné nepřátele. V hlavních rolích promluví Chris Hemsworth jako Optimus Prime, Brian Tyree Henry jako Megatron, Scarlett Johansson jako Elita, Keegan-Michael Key jako Bumblebee, John Hamm jako Sentinel Prime a Laurence Fishburne jako Alpha Trion. Režíruje Josh Cooley, scénář napsali Andrew Barrer, Steve Desmond a Gabriel Ferrari. Datum premiéry je stanoveno na 10. října 2024.

Foto je ilustrační, předchozí Transformers film

Zdroje: Slashfilm I, II, TFW 2005, Gizmodo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest