The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna

The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pusťte si trailer dokumentu o akrobatických letcích, kteří své kousky předvedou v kinech.

Veliký hit Top Gun: Maverick se pyšní tím, že své letecké scény nevytvořil digitálně, ale opravdu zaznamenal létající stroje ve vzduchu. Pořád ale samozřejmě šlo o formu filmového kouzelnictví. Čarovalo se s úhlem kamery, střihem, záběry se podle potřeby opakovaly. Chystaný snímek The Blue Angels příznivcům letecké bravury slibuje zase o kus reálnější zážitek.

Dokumentární snímek zaznamenává skutečná vystoupení a tréninky skupiny Blue Angels. To je propagační jednotka letectva Spojených států, která pendluje po letištích a předvádí civilistům velkolepé akrobatické přehlídky. Film se natáčel na kamery IMAX a letecké záběry pořídil Michael FitzMaurice, který měl stejnou úlohu také u zmiňovaného Top Gunu. Snímek produkovali režisér J.J. Abrams a herec Glen Powell (který hrál v Maverickovi jednu z hlavních rolí), což mu snad pomohlo dodat patřičnou hollywoodskou patinu.

Skupina Blue Angels funguje už více než 75 let a dokument slibuje, že divákům ukáže kousky elitních letců tak, jak ještě nikdy předtím nebyly k vidění. V kokpitech jsou umístěny velkoformátové kamery IMAX, které prý pořídily pohlcující záběry a nabízejí publiku z první ruky pohled na to, co zažívají Modří andělé při demonstraci svých precizně nacvičených manévrů. Vedle toho film bere diváky do zákulisí, kde uvidí pečlivá výběrová řízení a náročný trénink, jakým si piloti procházejí.

Dokumentární film natočil Paul Crowder (Amazing Journey: The Story of the Who, The Real Revolutionaries, The Last Play at Shea) a ačkoliv se u nás uvedení v kinech IMAX asi nedočkáme, o snímek nepřijdeme, protože 23. května jde na Amazon Prime Video. Pusťte si trailer, koukněte na fotky.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Galerie: 7

The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu The Blue Angels: „Opravdový Top Gun“ míří na plátna | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest