Chernobyl: The Lost Tapes – Nový dokument HBO přináší neviděné záběry

Chernobyl: The Lost Tapes – Nový dokument HBO přináší neviděné záběry | Fandíme filmu
Sky / HBO
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si trailer nového celovečerního dokumentu o havárii v jaderné elektrárně Černobyl.

Seriál Černobyl byl pro HBO velkým hitem a zároveň získával nejrůznější ceny a nadšená hodnocení kritiků. Zároveň šlo o hodně střízlivou záležitost, která se nesnažila lacině ždímat emoce nebo eskalovat drama. Pořád to ale byla hraná minisérie, k záznamu reality kousíček pořád chyběl.

Zprostředkovat tuhle zkušenost se teď pokusí snímek Chernobyl: The Lost Tapes (Černobyl: Ztracené pásky). Dokumentární film připravil režisér James Jones, kterému se podařilo získat přístup ke státním archivům a dalším zdrojům v Rusku a na Ukrajině. Tam objevil záznamy, jež jsou označované někdy jako „dosud neviděné“, jindy jako „na západě dosud z většiny neviděné“. Pásky obsahovaly záznamy pořízené přímo ve dnech následujících nehodu Černobylu dne 26. dubna 1986. Společně s likvidátory havárie totiž bok po boku pracovali na místě také kameramani, kteří situaci natáčeli. K dobovým záběrům jsou připojené také nově natočené výpovědi přeživších, které Jones pořídil.

Dokument si bere za cíl přiblížit nejen hrůzy samotné havárie, ale také chování sovětského státního aparátu, kteří situaci tutlat a podceňoval a zbytečně tak ohrozil nebo vyloženě zničil životy lidí, které nemusely být vůbec zasaženy. Níže si můžete přehrát trailer, který místy působí skoro až senzacechtivě, tak snad je takový jen martketing a samotný snímek bude zcela seriózní. HBO novinku uvede 22. června 2022.

Podklady a foto: HBO

Galerie: 4

Chernobyl: The Lost Tapes – Nový dokument HBO přináší neviděné záběry | Fandíme filmu Chernobyl: The Lost Tapes – Nový dokument HBO přináší neviděné záběry | Fandíme filmu Chernobyl: The Lost Tapes – Nový dokument HBO přináší neviděné záběry | Fandíme filmu Chernobyl: The Lost Tapes – Nový dokument HBO přináší neviděné záběry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest