Top Gun 3: Další díl úspěšné Cruisovy série je v přípravě

Top Gun 3: Další díl úspěšné Cruisovy série je v přípravě | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Stejný tvůrčí tým se vrací, aby se pokusil navázat na divácký velehit plný skutečných stíhaček.

Když se v roce 2022 blížil do kin Top Gun: Maverick, nikdo si nebyl jistý, jak snímek u diváků dopadne. Přeci jen šlo o pokračování po 36 letech. Pro film, ze kterého se v současnosti nejvíc citují asi jeho polonahé volejbalové scény. Z Mavericka se ale stal jeden z největších hitů historie. Diváci si užili dech beroucí letecké scény a zřejmě i familiární příběh o stárnoucím rebelovi, co ještě nechce do starého železa.

Od počátku tak bylo jasné, že studio Paramount udělá vše proto, aby vzniklo pokračování. Po neurčitých vyjádřeních herců a tvůrců v rozhovorech se teď objevila zpráva, že je „trojka“ skutečně v přípravě. Zprávu jako první přinesly Puck News, následně informaci potvrdily renomované hollywoodské zpravodaje.

Ehren Kruger, který je spoluautorem Mavericka, v tuto chvíli píše scénář. V hlavních rolích se vedle Toma Cruise mají vrátit i Miles Teller a Glen Powell, kteří ztvárnili Roostera a Hangmana. Jednotlivé zdroje se rozcházejí v tom, jestli bude Joe Kosinski s jistotou opět režírovat, anebo to zatím pouze zvažuje. S jistotou bude snímek produkovat, stejně jako Jerry Bruckheimer a David Ellison, kteří produkovali Mavericka. Projekt je v tichosti vyvíjený od loňského podzimu.

Zatím není zřejmé, kdy se snímku dočkáme, ale brzy to nebude. Aktuálně Cruise dokončuje Mission: Impossible 8 a zřejmě s ní bude mít plné ruce práce až do premiéry v květnu roku 2025. Stále také není vyloučeno, že potom se pustí do filmu natáčeného ve vesmíru, který už delší dobu plánuje. Pokud se bude točit se skutečnými stíhačkami, jako tomu bylo v případě Top Gunu 2, tak produkce Top Gunu 3 bude dlouhá. To znamená, že pokračování Mavericka dorazí nejdřív závěrem roku 2026, ale spíš až v roce 2027 nebo ještě později.

Titulní foto je ilustrační: Top Gun: Maverick

Zdroje: Puck News, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest