Blade: Jeden z herců opustil léta odkládanou marvelovku

Blade: Jeden z herců opustil léta odkládanou marvelovku | Fandíme filmu
New Line Cinema
O pět let připravovaném filmu pořád skoro nic nevíme. Shrnutí všech posledních drbů.

V létě to bude už pět let od chvíle, kdy Mahershala Ali vylezl na pódium kalifornského Comic-Conu a Marvel jej oficiálně představil jako Bladea. Od té doby jsme akorát slyšeli na pár vteřin jeho hlas v Eternals z roku 2021. Na oznámený samostatný film stále čekáme. Projekt prostřídal několik režisérů a scenáristů. Následující informace tak vlastně vůbec nepřekvapí.

Aaron Pierre byl jeden z mála herců, o němž jsme vedle Aliho věděli, že si má ve filmu zahrát. Že byl vyškrtnutý tvrdil insider Daniel Richtman už v roce 2023, teď to oficiálně potvrdil sám Pierre v rozhovoru pro Variety. Herec uvedl, že začal s Marvelem jednat o natáčení snímku, jenže pak byl celý projekt překopaný a v následující verzi už Aaron angažovaný nebyl.

Když byl Pierre s projektem spojený, měl hrát hlavního záporáka. Od té doby byl projekt tolikrát změněný, že v současnosti můžeme jako jisté brát snad jen obsazení samotného Aliho. V minulosti byli s projektem spojení také Delroy Lindo, Saul Williams a Mia Goth.

Insider CanWeGetSomeToast, jehož odhalení mají různorodou míru spolehlivosti, aktuální tvrdí, že starší verze chystaného Bladea se měla odehrávat v minulosti, zatímco nejnovější scénář je zasazený do současnosti. Insider Daniel Richtman pro změnu ještě v lednu uváděl, že je děj situovaný do minulosti, a že ve snímku bude vystupovat Mia Goth. (Konkrétně jako záporačka Lilith, jež se podle Richtmana bude snažit ulovit Bladeovu dceru, aby z její krve mohla vyrobit svou armádu upírů schopných odolat slunci).

Kdo ví, jak to nakonec bude, přímo Mahershala Ali naposledy loni v prosinci v rozhovoru řekl, že po pauze vynucené hollywoodskou stávkou scenáristů je projekt opět v chodu. Herec dodal, že je spokojený s tím, jak pokračují přípravy a jaké má momentálně kolegy (poslední verzi scénář napsal Michael Green a aktuálním režisérem je Yann Demange). Podle Daniela Richtmana se má točit koncem letošního roku v Británii, tak snad už brzy dostaneme nějaké konkrétní informace.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Poslední verzi scénáře píše Michael Green. Aktuálním režisérem je Yann Demange. Datum premiéry je stanoveno na 6. listopadu 2025.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího Bladea

Zdroje: Variety, CanWeGetSomeToast, EW, Daniel Richtman I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest