Nova: Marvelovský šéf potvrdil přípravy, jiné komiksovky se ruší

Nova: Marvelovský šéf potvrdil přípravy, jiné komiksovky se ruší | Fandíme filmu
Marvel
Marvel údajně zrušil hned několik pokračování. Do budoucna chce být opatrnější, sázet na jistotu.

Marvel aktuálně propaguje animovaný seriál X-Men '97 a šéf televizní sekce studia Brad Winderbaum při té příležitosti pohovořil s magazínem ComicBook. Redaktor se Brada zeptal na Novu, jednoho ze superhrdinů, jehož zfilmování se už delší dobu připravuje.

Winderbaum na otázky odpověděl, že v Marvelu Novu milují a projekt je v rané fázi vývoje. Televizní manažer dodal, že osobně má Novu hodně rád a doufá, že jeho seriál jednou skutečně vznikne, nicméně zároveň upozorňuje, že Marvel v tuhle chvíli funguje jako klasické filmové a televizní studio: Ve vývoji je celá řada nejrůznějších projektů, ale do výroby se dostanou jen ty opravdu nejlepší. Ostatní jsou buď vyvíjeny tak dlouho, dokud se na potřebnou úroveň nedostanou také, anebo jsou zcela opuštěny. Insider Daniel Richtman doplňuje, že zrovna Nova je ten případ, kdy prapůvodní projekt (o Novovi v Marvelu uvažují minimálně od roku 2018) byl zrušený, přípravy začaly znovu od nuly a i s novou verzí studio neustál laboruje.

Začátkem března vystoupil na byznysové konferenci investiční banky Morgan Stanley šéf Disneyho Bob Iger. Ten znovu hovořil o tom, o čem mluví poslední zhruba rok: Jednotlivé divize studia musejí vyrábět menší počet projektů, které dostanou větší péči. U Marvelu se to prý daří a aktuální počet chystaných filmů a TV sérií je prý optimální. Zároveň Iger dodává, že s kreativci tráví víc času a dává jim zpětnou vazbu, což navenek může signalizovat, že příští marvelovky (disneyovky) budou daleko méně riskovat, daleko víc budou hladit po srsti a snažit se uspokojit co nejširší diváckou masu. Disneyho ředitel také připustil, že společnost v tichosti zcela zrušila několik projektů, ve které neměla důvěru. Je to vždy složité rozhodnutí, protože už se ve vývoji utopily nějaké náklady a může to ohrozit vztahy se zaměstnanci studia, popřípadě s lidmi, kteří by pro něj mohli pracovat budoucnosti. Ale pokud projekt nefunguje, tak je prý takové rozhodnutí zkrátka nezbytné.

Insider Daniel Richtman dále píše, že podle jeho informací se dál počítá s oficiálně oznámenými filmy a sériemi, tedy s Captainem Amerikou 4, Thunderbolts, Armor Wars, Avengers 5 a 6 a Wonder Manem (a samozřejmě se všemi už více či méně dokončenými projekty, jako jsou seriál Agatha či celovečerák Deadpool & Wolverine). Pokud jde o seriály, tak do budoucna se prý připravují spíš ty animované. Těch hraných bude výrazně méně než doposud a snad krom zmiňovaného Novy půjde o seriály, které se budou držet při zemi (zřejmě kvůli stlačení nákladů). Také by údajně měly být série spíše samostatné příběhy, jako je to například u Echo nebo Moon Knighta. To zase může odstranit potřebu seriály neustále přetáčet, podle toho, jak se zrovna změnily ostatní marvelovské plány, do kterých už by původní seriálový příběh smysluplně nezapadal.

Pokud jde o filmy, tam podle Richtmana hodlá studio méně riskovat a zaměřit se především na jasné hity (takhle Iger na zmiňované konferenci hovořil o Deadpool & Wolverine). Kvůli tomu prý nemáme počítat s Captain Marvel 3, Ant-Manem 4 nebo Eternals 2. Méně spolehlivá insiderka MyTimeToShineHello nicméně tvrdí, že konkrétně Eternals 2 nebyli zcela zrušení, ale transformovaní do zcela nového projektu.

Uvidíme, jak se bude marvelovský plán připravovaných projektů do budoucna vyvíjet, prozatím nicméně vše nasvědčuje tomu, že budoucí Disneyho investice budou mnohem, mnohem opatrnější. Těžko říct, zda to nutně musí znamenat i lepší výsledný produkt…

Titulní foto je ilustrační - The Marvels

Zdroje: The Hollywood Reporter, Comic Book, MyTimeToShineHello, Daniel Richtman I, II, III, IV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest