Marvel může letos vydat jen dvě série

Marvel může letos vydat jen dvě série | Fandíme filmu
Marvel
Komiksový kohoutek se utahuje. V Disneym volí střízlivost před chrlením novinek. Snad se konečně blíží nové Star Wars filmy.

Když začátkem února staronový šéf Disneyho Bob Iger hovořil o další budoucnosti, zdůrazňoval několik zásadních témat. Během několika posledních let, kdy mezi jednotlivými streamovacími službami probíhala velká bita o diváky, se opravdu hodně utrácelo za nový obsah a hlavním kritériem úspěchu se stal růst počtu představitelů. To musí skončit. Růst uživatelů je pozitivní, ale hlavním měřítkem úspěchu musí být ziskovost. A ta půjde ruku v ruce jedině s účelnějším utrácením. Do budoucna mají být ještě důležitější klíčové značky, jako jsou Star Wars, Avatar nebo marelovky. Ale zároveň se bude víc dbát na zvýšení kvality a snižování nákladů.

Na Igerovo vyjádření navázal The Hollywood Reporter, který se u svých interních zdrojů přeptal, co můžeme v tomhle směru čekat. V rámci celého Disneyho se čeká daleko větší rozpočtová důslednost. U Marvelu se změny dotknou především minisérií. S jistotou budou letos uvedeny do vysílání jen Tajná invaze (Secret Invasion) a druhá řada Lokiho. Série Echo nebo Ironheart už jsou sice také delší dobu dotočené, ale není vyloučeno, že uvedeny budou až příští rok. Studio si bude nákladné série víc šetřit a míň jimi zahlcovat trh. Také dostanou daleko větší péči v postprodukci.

Což je skvělá zpráva, protože jestli od Avengers: Endgame Marvel dostává nějakou výtku, tak především tu, že velká část jeho nové produkce působí uspěchaně, nedotaženě a má trikové nedostatky, které jsou způsobené především právě časovým presem. Vývoj sérií, u nichž dosud nepadla první klapka (jako je například Nova) nabere výrazně pomalejší tempo. Připomeňme, že pomalejší vydávání nových sérií nedávno připustil už i šéf Marelu Kevin Feige.

Zdroje The Hollywood Reporteru se zmínily také o dalším nakládání se značkou Star Wars. Tam existuje poněkud „opačný“ problém. Je třeba přidat v produkci filmů. Poslední tu byl v roce 2019 a žádný další jednoznačně dříve než za dva rok neuvidíme. Filmové sucho chce Disney změnit a snad bychom se i během dubnové akce Star Wars Celebration mohli dočkat podrobností o tom, jaké filmy do budoucna Lucasfilm uvede. The Hollywood Reporter konkrétně zmiňuje, že dál pokračuje vývoj Hvězdných válek od Taiky Waititiho a připomenutý byl také projekt Damona Lindelofa.

K tomu se váže také malá perlička na závěr. Reportér Jeff Sneider, který jako první odhalil, že Lindelof svůj film připravuje, nedávno naznačil, že hlavní role by se mohl zhostit Yahya Abdul-Mateen II. Ten už s Lindelofem točil Watchmeny, jinak ho můžete znát také z Aquamana, Matrixu 4 nebo Candymana.

Titulní foto: Tajná invaze

Zdroje: Disney, Jeff Sneider, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest