Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer

Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Hollywoodské zpracování českého vesmírného příběhu už brzy dorazí na Netflix.

Nestává se úplně denně, aby na sobě měl náhledový obrázek chystaného amerického filmu českou vlaječku. A běžné není ani to, aby Češi byli ve filmech spojovaní s vesmírnou tematikou. Tohle všechno platí u Kosmonauta z Čech (Spaceman), který se pochlubil s novým trailerem.

Po prvním kratičkém teaseru jde tentokrát o daleko důkladnější upoutávku, ačkoliv i v ní zůstává snímek trochu nečitelný. To nejspíš souvisí s tím, že je celý příběh vlastně tak trochu snový, surreálný a na první pohled není úplně zřejmé, zda hrdina halucinuje nebo co se vlastně děje. V upoutávce našince okamžitě trkne, kdykoliv zazní české jméno, nebo se objeví povědomí lokální výjev (telekomunikační věž z pražského Žižkova). Zároveň potěší, že postavy mluví zkrátka anglicky a tvůrci se nepokoušeli o nějaký směšný přízvuk, jak se občas v amerických filmech z jiných kulturních prostředí stává.

Osobně mám problém snad jen s tím, že budu muset po delší čas koukat na pavouka, ke kterému by měl Netflix automaticky rozdávat elfský meč Žihadlo. Co na trailer říkáte vy? Jste zvědí, jak hollywoodská anabáze do českého kosmu dopadne? Dole pod trailerem najdete nejnovější plakát a fotky.

Hrdinou adaptace románu od Jaroslava Kalfaře je Jakub Procházka, český kosmonaut, který je vyslán na osmnáctiměsíční cestu k planetě Venuši, aby prozkoumal záhadný vesmírný prach. Rozpadá se mu jeho pozemský život a on sám se v pustém vesmíru cítí čím dál více osamělý. Společnost mu dělá pouze pavoukovitá mimozemská bytost, kterou nalezne ve své lodi. Vede s ní četné filozofické debaty a časem si k ní vytvoří i emocionální pouto. V hlavních rolích Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano, Isabella Rossellini, Kunal Nayyar a Sinead Phelps. Režie Johan Renck, scénář Colby Day. Datum premiéry od Netflixu je stanoveno na 1. dubna 2024.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 8

Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Jakub Procházka s tváří Američana Sandlera ukázal pořádný trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest