Guillermo del Toro našel představitele svého Frankensteineova monstra

Guillermo del Toro našel představitele svého Frankensteineova monstra | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Role se musel vzdát představitel Spider-Mana Andrew Garfield, ale našla se náhrada.

Frankensteiny to aktuálně všude přetéká. Chudáčci s frankensteineovskou hrdinkou zrovna vyhrávají Zlaté glóby. Lisa Frankenstein čerstvě dostala nový trailer. Šušká se o novém Frankensteineovi s Christianem Baleem a vlastní verzi připravuje také Guillermo del Toro.

Ten chtěl do role monstra původně obsadit Andrewa Garfielda, ten však musel projekt opustit. Loňské hollywoodské stávky posunuly del Torovi natáčení a Garfield se musí hlásit jinde. Namísto něj roli monstra ztvární Jacob Elordi. Ten čerstvě zazářil v dramatu Saltburn, znát jej můžete také ze seriálu Euforie nebo z filmové série Stánek s polibky.

V roli doktora Frankensteina uvidíme Oscara Isaaca. Dále hrají Mia Goth, Christoph Waltz, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley a Christian Convery. Film píše a zrežíruje Guillermo del Toro. Uvedena bude novinka na Netflixu.

Frankenstein patří mezi klasická hororová monstra, prapůvodně se objevil v románu britské spisovatelky ‎Mary Shelley, který poprvé vyšel už v roce 1818. Vypráví o mladém vědci Viktoru Frankensteinovi, jenž stvoří umělého člověka, ohyzdné monstrum s nadlidskou silou. V románu se mimo jiné řeší, zda je stvořitel zodpovědný za svůj výtvor, případně lze text chápat jako varování před nezamýšlenými důsledky vědeckých experimentů a sobeckým počínáním za časů průmyslové revoluce, jež byla silně orientována na pokrok za každou cenu. Příběh byl již nesčetněkrát zfilmovaný, avšak adaptace z minulosti se zaměřovaly povětšinou na divácky atraktivní monstrum a komplexnost původního románu opomíjely.

Titulní foto je ilustrační, starší filmový Frankenstein

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Guillermo del Toro našel představitele svého Frankensteineova monstra | Fandíme filmu Guillermo del Toro našel představitele svého Frankensteineova monstra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest